Fakta
- 1 stk. 33,15
Røde Ris fra Camarguen IGP
- 1 stk. 33,15
39,-
1 stk.
33,15
Spar 5,85
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Hos familien Benoit er ris en passion. Familien har dyrket ris i Camarguen - Frankrigs "Vilde Vesten" - i nu 4 generationer. Paul Benoit, nu bedstefar, startede familiefirmaet der idag drives af hans børnebørn. Risene sås i slutningen af april eller starten af maj og høstes ca. midt september.
Camarguen, som er på Unescos liste over de vigtigste naturområder i verden og kendt som Frankrigs riskammer, er med sine mere end 900 kvadratkilometer også et af Europas største vådområder bestående af enge, sivskove, sumpe, gigantiske pinjetræer og opdyrkede rismarker.
Markerne i reservatet har gjort Frankrig selvforsynende med ris. Området er velsignet med optimale dyrkningsforhold for risplanten; masser af vand, kun mindre temperaturudsving, en velegnet jordbund, masser af sol og lys, samt den tørrende og kølende effekt af mistral vinden.
Foruden rismarker, er Camarguen kendt for saltproduktion af det fine Fleur de Sel, men også som Frankrigs cowboyland med højt til himmelen, vilde heste, tyre, cowboys og flamingoer.
Camarguen i Frankrig er kendt for sine røde ris. Røde ris er oprindeligt hvide, men en gærsvamp som har groet på dem, udskiller et stof der farver risene røde. Svampen er forlængst væk, når du køber risen, men har nået at efterlade de røde stoffer.
Røde ris er et smukt indslag på din tallerken, selv om de efter kogning bliver en anelse mere blegrøde eller lysebrune. Smagen er let nøddeagtig og de udforarbejdede ris giver en mere klistret tekstur end almindelige hvide ris.
Lokale restauranter i Camarguen hævder derfor, at røde ris er bedst, når de kun lige sauteres på en pande med smør, men risene kan selvfølgelig også koges som almindelige ris. For at risenes smag for alvor kommer til sin ret, bør de dog bruges som hovedelementet i din ret og ikke blot som "fyld".
Mærket IGP (Indication Géographique Protégée) er et offcielt europæisk stempel, der garanterer oprindelse og kvalitet på et produkt. Emballagen er udsmykket med den lokale kunstner Michel Tombereaus penselstrøg.
Ingredienser
røde ris fra Camarguen
Producent
Hos familien Benoit er ris en passion. Familien har dyrket ris i Camarguen - Frankrigs "Vilde Vesten" - i nu 4 generationer. Paul Benoit, nu bedstefar, startede familiefirmaet der idag drives af hans børnebørn. Risene sås i slutningen af april eller starten af maj og høstes ca. midt september.
Camarguen, som er på Unescos liste over de vigtigste naturområder i verden og kendt som Frankrigs riskammer, er med sine mere end 900 kvadratkilometer også et af Europas største vådområder bestående af enge, sivskove, sumpe, gigantiske pinjetræer og opdyrkede rismarker.
Markerne i reservatet har gjort Frankrig selvforsynende med ris. Området er velsignet med optimale dyrkningsforhold for risplanten; masser af vand, kun mindre temperaturudsving, en velegnet jordbund, masser af sol og lys, samt den tørrende og kølende effekt af mistral vinden.
Foruden rismarker, er Camarguen kendt for saltproduktion af det fine Fleur de Sel, men også som Frankrigs cowboyland med højt til himmelen, vilde heste, tyre, cowboys og flamingoer.