- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
REJSEGUIDE TIL VIN & MAD
TUREN GÅR TIL TYSKLAND
En køretur over grænsen og Tyskland du møder. Læs Signe Wulffs stemningsfulde ferieminder fra grænselandet.
Signe Wulff
1. juli 2020
Magasin nr. 4 2020
”Den største by i Tyskland er Ausfahrt,” var der engang en vittig lærer, der fyrede af i en tysktime: ”Der er skilte til den ved alle afkørsler.” Joken rummer en trist sandhed om mange danskeres forhold til Tyskland – for mange er det en etape, som skal forceres på vej sydover. Men Tyskland skal ikke overstås.
Tyskland skal indtages – i mere end én forstand. Landet har utrolig meget at byde på, hvis man faktisk kører af ved Ausfahrt. Spændende arkitektur, en rig kultur, storslået natur – og gastronomi naturligvis.
Mit seneste tyske måltid blev indtaget på en middelalderborg ved juletid. Den gamle borg var omdannet til hotel, og der var noget Harry Pottersk mystik ved at ankomme til den oplyste borg sent om aftenen i regnvejr. Straks efter gik vi til middag i riddersalen, hvor gamle rustninger vogtede over bordene, og ilden i pejsen buldrede, mens der blev serveret et hav af retter lavet på basis af lokale producenters råvarer. Det var eventyrligt.
Skulle jeg lege Tyskland hjemme i mit eget køkken her til sommer, ville jeg lave kalveschnitzel med kantareller. Det står stadig lysende klart for mig, hvordan jeg på et romantisk og idyllisk bindings- værkshotel på Lüneburger Heide for år tilbage trodsede alle naturlove og indtog en schnitzel på størrelse med mig selv. Den tynde, møre schnitzel var garneret med ubegribelige mængder friskplukkede kantareller – som hedder noget så skønt som ‘Pfifferlingen’ – i en fløjlsblød flødesauce, og jeg toppede oplevelsen af med en knitrende sprød og delikat Riesling fra Rheingau. Det er den slags måltider, der alene kan få én til at stoppe i Tyskland – man får også lyst til at blive.