15/5/2022
|
Magasin 3 2022
Asparges i tempura med citronmayonnaise
Ingredienser
- 8 stk asparges (grønne og hvide)
- 2 dl tempuramel (kan købes i specialbutikker)
- 2 dl isvand
- Salt
- 1 liter smagsneutral olie
- 2 hele pasteuriserede eller friske æggeblommer
- 1 tsk dijonsennep
- ½ grillet citron , saften herfra
- 2½ dl smagsneutral olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Asparges
Step 1, Kom tempuramel i en skål, og rør det sammen med isvand, til det har en tyktflydende konsistens og smag dejen til med salt. Hvis du ikke kan skaffe tempuramel, kan du bruge hvedemel tilsat en smule bagepulver.
Step 2. Klargør dine asparges. Skyld og knæk den nederste, træede ende af.
Step 3. Varm olie i en gryde til 170 °C. Dyp herefter 1 asparges ad gangen i tempuradejen og kom den stille og roligt i den varme olie. Friter 2-3 asparges ad gangen i olien. De skal have ca. 2-3 min.
Step 4. Dryp dem af på et viskestykke.
Citronmayonnaise
Step 1. Del en citron på midten, og ”brænd” den på en varm pande, til skærefladen er karamelliseret.
Step 2. Pres saften fra den ene halvdel i en skål og tilsæt æggeblommer, sennep, salt og peber.
Step 3. Pisk det hele godt sammen, og tilsæt herefter olie i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du pisker, indtil konsistensen er som en mayonnaise. Smag til med salt og peber.
Tip
Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...