15/5/2022 | Magasin 3 2022
Asparges i tempura med citronmayonnaise
Ingredienser
- 8 stk asparges (grønne og hvide)
- 2 dl tempuramel (kan købes i specialbutikker)
- 2 dl isvand
- Salt
- 1 liter smagsneutral olie
- 2 hele pasteuriserede eller friske æggeblommer
- 1 tsk dijonsennep
- ½ grillet citron , saften herfra
- 2½ dl smagsneutral olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Asparges
Step 1, Kom tempuramel i en skål, og rør det sammen med isvand, til det har en tyktflydende konsistens og smag dejen til med salt. Hvis du ikke kan skaffe tempuramel, kan du bruge hvedemel tilsat en smule bagepulver.
Step 2. Klargør dine asparges. Skyld og knæk den nederste, træede ende af.
Step 3. Varm olie i en gryde til 170 °C. Dyp herefter 1 asparges ad gangen i tempuradejen og kom den stille og roligt i den varme olie. Friter 2-3 asparges ad gangen i olien. De skal have ca. 2-3 min.
Step 4. Dryp dem af på et viskestykke.
Citronmayonnaise
Step 1. Del en citron på midten, og ”brænd” den på en varm pande, til skærefladen er karamelliseret.
Step 2. Pres saften fra den ene halvdel i en skål og tilsæt æggeblommer, sennep, salt og peber.
Step 3. Pisk det hele godt sammen, og tilsæt herefter olie i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du pisker, indtil konsistensen er som en mayonnaise. Smag til med salt og peber.
Tip
Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk