16/2/2024
|
Magasin 1 2024
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ricotta og æg - en form for grøn ostegnocchi, der har fået vokseværk, og som gratineres i ovnen med rasp, smør, salvie og parmesan.
Ingredienser
- Rabaton
- 500 g spinat
- 3 fed hvidløg
- 3 stk Løgismose olivenolie
- 145 g Løgismose Tipo 00 mel
- 30 g rasp
- ½ tsk muskatnød
- 200 g ricotta
- 2 stk æg
- 80 g parmesan
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 stilke salvie
- salt
- 40 g Løgismose smør
- Salat
- 1 stk fennikel
- 75 g rucola
- 1 Lille håndfuld bredbladet persille
- 30 g valnødder
- 3 spsk Løgismose olivenolie
- 3 stk balsamico
- 75 g gorgonzola
Sådan gør du
Rabaton
Step 1. Pil hvidløg og hak groft. Steg hvidløget ved middel varme i olivenolie på en stor pande, til det er let gyldent.
Step 2. Fyld spinat på panden af to eller flere omgange – spinaten falder hurtigt sammen. Steg spinaten i ca. 5 minutter ved middel varme, køl af og pres mest muligt væske ud. Hak derefter spinaten groft.
Step 3. Hæld mel, rasp, revet muskatnød, hakket persille, halvdelen af salvien hakket, ricotta, 40 g parmesan, æg og hakket spinat i en skål og rør godt rundt.
Step 4. Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp.
Step 5. Læg en bunke mel på bordet og placér med en ske en portion spinatmasse på bunken af mel og vend den godt i mel. Rul ud til små cylinderforme.
Step 6. Kog let saltet vand op i en stor gryde. Læg et par rabaton i vandet, når det koger. Når de kommer op til overfladen, er de færdige og lægges i det ildfaste fad. Gentag processen, til al massen er brugt.
Step 7. Drys et godt lag rasp og revet parmesan henover rabaton i fadet. Skær smør i tern og læg ovenpå sammen med hele blade salvie. Sæt fadet til side til brug.
Salat
Step 1. Skyl grøntsagerne. Skær fennikel i så tynde skiver som muligt. Skær gorgonzola i tern af 1 cm.
Step 2. Rist valnødder på en tør pande
Step 3. Vend rucola, fennikel, en del af gorgonzola og valnødderne forsigtigt sammen og anret i en fin skål til servering, gerne så luftigt som muligt
Step 4. placér det sidste gorgonzola og valnødder ovenpå og afslut med persille.
Servering
Step 1. Bag rabaton i en forvarmet ovn på 220 °C varmluft i ca. 15 minutter.
Step 2. Hæld olivenolie og balsamico over salaten umiddelbart før servering.
Step 3. Servér rabaton i fadet rygende varme med salat på siden.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
