30/6/2021 | Magasin 6 2021
Grillet ostemad med trøffel
En ostemad – nærmest et dansk gastronomisk klenodie og et fornemt bevis på, hvordan få, gode råvarer tilsammen kan skabe en storslået enhed. Vi har her taget ostemadden under kærlig (og en smule ekstravagant) behandling med denne servering, som er en perfekt snack til Michelots vine. Nyd ostemaden som den er til middagens første glas vin, eller lad den indgå som komponent på det veldækkede ostebord.
Ingredienser
- 4 skiver godt surdejsbrød
- ½ Brillat Savarin
- 1 hel frisk trøffel , størrelse efter pengepung (7-10 g pr. person)
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær skiver af osten med en varm kniv (hold den under den varme hane et par sekunder).
Step 2.
Dryp brødskiverne med olivenolie og drys med salt. Placér osteskiverne på brødet og drys igen med salt, peber og en smule olivenolie.
Step 3.
Grill brødene ved svag varme, til de er sprøde og gyldne i bunden og osten er blevet blød, men ikke helt smeltet.
Step 4.
Anret med masser af revet trøffel over.
Tip
Køb Brillat Savarin i vores butik på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...