30/6/2021
|
Magasin 6 2021
Grillet ostemad med trøffel
En ostemad – nærmest et dansk gastronomisk klenodie og et fornemt bevis på, hvordan få, gode råvarer tilsammen kan skabe en storslået enhed. Vi har her taget ostemadden under kærlig (og en smule ekstravagant) behandling med denne servering, som er en perfekt snack til Michelots vine. Nyd ostemaden som den er til middagens første glas vin, eller lad den indgå som komponent på det veldækkede ostebord.
Ingredienser
- 4 skiver godt surdejsbrød
- ½ Brillat Savarin
- 1 hel frisk trøffel , størrelse efter pengepung (7-10 g pr. person)
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær skiver af osten med en varm kniv (hold den under den varme hane et par sekunder).
Step 2.
Dryp brødskiverne med olivenolie og drys med salt. Placér osteskiverne på brødet og drys igen med salt, peber og en smule olivenolie.
Step 3.
Grill brødene ved svag varme, til de er sprøde og gyldne i bunden og osten er blevet blød, men ikke helt smeltet.
Step 4.
Anret med masser af revet trøffel over.
Tip
Køb Brillat Savarin i vores butik på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...