15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sine spæde, lyse farver, og smagen er der heller ikke en finger at sætte på – glæd dig til en fin harmoni af små kødfulde rejer og en hjemmepisket mayonnaise, som får kant og let røget syre fra den grillede citron.
Ingredienser
- 100 g pillede fjordrejer
- 2 skiver godt surdejsbrød
- ½ citron
- 1 æggeblomme
- 1 tsk Dijonsennep
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Dild til pynt
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Grill citronen på ‘kødsiden’ til den er mørkebrun og lad den køle ned.
Step 2
Pisk æg og sennep til en homogen masse og pisk smagsneutral olie i lidt efter lidt, til det tager form som en mayonnaise. Du kan evt. bruge en stavblender. Smag mayonnaisen til med saft fra den grillede citron og salt.
Step 3
Grill brødet og dryp med en smule olivenolie.
Step 4
Dut en små klatter af mayonnaise på brødet, Anret rejerne oven og pynt med dild.
Tip
Kølig, saftig rosé sammen med sødmefulde, friskpillede fjordrejer er vel noget nær et match made in heaven – både hvad angår gane og ambiance.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.