15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sine spæde, lyse farver, og smagen er der heller ikke en finger at sætte på – glæd dig til en fin harmoni af små kødfulde rejer og en hjemmepisket mayonnaise, som får kant og let røget syre fra den grillede citron.
Ingredienser
- 100 g pillede fjordrejer
- 2 skiver godt surdejsbrød
- ½ citron
- 1 æggeblomme
- 1 tsk Dijonsennep
- 2 dl smagsneutral olie
- 2 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Dild til pynt
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Grill citronen på ‘kødsiden’ til den er mørkebrun og lad den køle ned.
Step 2
Pisk æg og sennep til en homogen masse og pisk smagsneutral olie i lidt efter lidt, til det tager form som en mayonnaise. Du kan evt. bruge en stavblender. Smag mayonnaisen til med saft fra den grillede citron og salt.
Step 3
Grill brødet og dryp med en smule olivenolie.
Step 4
Dut en små klatter af mayonnaise på brødet, Anret rejerne oven og pynt med dild.
Tip
Kølig, saftig rosé sammen med sødmefulde, friskpillede fjordrejer er vel noget nær et match made in heaven – både hvad angår gane og ambiance.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...