31/3/2019 | Magasin 3 2019
Moderne rejecocktail med fjordrejer
De danske fjordrejer er en sand delikatesse og selvom de kan være lidt besværlige at pille, så er det umagen værd. Vores kokke lader den lille reje spille hovedrollen i deres version af en rejecocktail, som har fået en yderst velsmagende overhaling og et moderne tvist. Fjordrejen er i sæson fra april til oktober, så det er nu de er allerbedst.
Ingredienser
- 300 g fjordrejer
- 2 stk modne avocadoer
- ½ dl olivenolie , + lidt ekstra til marinering
- 1 fed hvidløg
- 2 skoleagurker
- 2 aflange tomater
- Citron
- Basilikum
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Pil fjordrejerne og marinér dem i lidt olivenolie, salt, peber, citron efter smag og finthakket basilikum.
Step 2. Blend de modne avocadoer med hvidløg og 0,5 dl olivenolie til en glat, blank puré.
Step 3. Smag til med salt, peber og citron. Snit skoleagurkerne og tomater tyndt.
Step 4. Anret avokado-puréen som en flad ring og læg rejerne på.
Step 5. Læg skiftevis en skive agurk og en skive tomat i en cirkel-vifte omkring rejerne og pynt til slut toppen med små basilikumblade.
Tip
Frys rejeskallerne ned og brug dem senere til reje-bisque.
Tip
Kom smør på en pande, tilsæt rejeskaller, lad det bruse op og tilsæt tomatpuré – brug reje-tomat-smørret til sauce hollandaise med en dejlig rejesmag.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...