1/6/2021
|
Magasin 5 2022
Nye danske kartofler med fjordrejer, friskost og citronverbena
Den danske sommer er et sandt råvare-mekka, som særligt frister fra det grønne rige.
Her tager vores kok de nye danske kartofler under nænsom behandling med en opskrift, som udgør en herlig forret eller frokost på en sommerdag.
Vil du have flere rejer for pengene kan du købe fjordrejer med skal, sætte dig om et bord i godt selskab, skænke hvid eller rosé i glassene og rejerne er pillet førend I har set jer om; husk blot at have en ekstra flaske vin på køl til servering – den første har det på magisk vis med at fordufte mens rejerne pilles.
Ingredienser
- 500 g nye, små danske kartofler
- 120 g pillede fjordrejer
- 100 g friskost
- 1 bundt citronverbena
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- citronsaft
Sådan gør du
Step 1
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdig under låg.
Step 2
Smag fjordrejerne til med salt, peber og citronsaft.
Step 3
Anret halve eller kvarte kartofler i en dyb tallerken med brud af friskost, fjordrejer og citronverbena. Afslut med citronverbena-blade, olivenolie og evt. andre friske urter.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.