31/1/2022 | Magasin 1 2022
Østers i røget univers
Man skal ikke være bange for at kaste fremmede smage over sine østers, så længe det er med måde. Magnus tilfører røgede elementer til de franske bløddyr og spærrer vores sanser glædeligt op!
Ingredienser
- Østers med rygeost og fedtegrever
- 10 stk østers , kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
- 2 spsk Løgismose rygeost
- 2 spsk fedtegrever
- Østers med stenbiderrogn og røget olie
- 10 stk østers
- 1 rosmarinkvist
- 2 spsk smagsneutral olie
- 2 spsk stenbiderrogn , renset og let saltet
- Karse
- Østers med røget hellefisk og purløg
- 10 stk østers
- 1 spsk mild og fyldig olivenolie
- 1 skive koldrøget hellefisk i små tern
- 1 spsk skåret purløg
Sådan gør du
Østers med rygeost og fedtegrever
Step 1. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 2. Fordel rygeost på hver østers
Step 3. Fordel fedtegrever ovenpå rygeosten
Step 4. Servér med det samme, så fedtegreverne forbliver sprøde
Østers med stenbiderrogn og røget olie
Step 1: Sæt ild til rosmarinkvisten og kom den i olie, når den ryger rigtig godt. Opbevar i en tætsluttet beholder, til den skal bruges.
Step 2: Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 3: Dryp 3-4 dråber røget olie i hver østers og anret herefter med rogn og karse ovenpå. Spis med det samme.
Østers med røget hellefisk og purløg
Step 1. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 2. Dryp et par dråber olivenolie i hver østers
Step 3. Fordel hellefisken i hver østers efterfulgt af purløg. Spis med det samme.
Tip
Østers kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
Andre forslag
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...