31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Østers i røget univers
Man skal ikke være bange for at kaste fremmede smage over sine østers, så længe det er med måde. Magnus tilfører røgede elementer til de franske bløddyr og spærrer vores sanser glædeligt op!
Ingredienser
- Østers med rygeost og fedtegrever
- 10 stk østers , kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
- 2 spsk Løgismose rygeost
- 2 spsk fedtegrever
- Østers med stenbiderrogn og røget olie
- 10 stk østers
- 1 rosmarinkvist
- 2 spsk smagsneutral olie
- 2 spsk stenbiderrogn , renset og let saltet
- Karse
- Østers med røget hellefisk og purløg
- 10 stk østers
- 1 spsk mild og fyldig olivenolie
- 1 skive koldrøget hellefisk i små tern
- 1 spsk skåret purløg
Sådan gør du
Østers med rygeost og fedtegrever
Step 1. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 2. Fordel rygeost på hver østers
Step 3. Fordel fedtegrever ovenpå rygeosten
Step 4. Servér med det samme, så fedtegreverne forbliver sprøde
Østers med stenbiderrogn og røget olie
Step 1: Sæt ild til rosmarinkvisten og kom den i olie, når den ryger rigtig godt. Opbevar i en tætsluttet beholder, til den skal bruges.
Step 2: Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 3: Dryp 3-4 dråber røget olie i hver østers og anret herefter med rogn og karse ovenpå. Spis med det samme.
Østers med røget hellefisk og purløg
Step 1. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 2. Dryp et par dråber olivenolie i hver østers
Step 3. Fordel hellefisken i hver østers efterfulgt af purløg. Spis med det samme.
Tip
Østers kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...