5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommerhalvåret med fynsk ostehåndværk – rygeost – og lad osten være det nuancerede alternativ til italiensk mascarpone og ricotta på denne pizza bianco med asparges og pancetta.
Ingredienser
- Hvid pizzasauce
- ½ fed hvidløg
- 1 stængel frisk rosmarin
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 50 g Løgismose creme fraiche 18%
- 50 g Løgismose kærnemælk eller Løgismose yoghurt naturel
- Salt og peber
- Fyld
- 10 skiver pancetta
- 4 store eller 8 små hvide asparges
- Lidt god fast ost
Sådan gør du
Hvid pizzasauce
Step 1. Hak hvidløg og rosmarin fint og rør sammen med mejeriprodukterne. Smag til med lidt salt og peber.
Pizza
Step 1. Forvarm ovn til 250-300 °C – gerne med bagesten eller -stål, alternativt brug en bageplade.
Step 2. Skræl asparges og skær i bidder. Er de meget store, flæk dem da på langs.
Step 3. Stræk pizzadejen ud og smør med pizzasaucen. Fordel derpå pancetta, asparges og slut af med lidt lækkert revet ost efter eget ønske.
Step 4. Bag pizzaen i ca. 5 min. til kanten og fyldet er gyldent.
Tip
Fuldend gerne pizzaen med radisecrudité, karse, syltede rødløg, olivenolie eller andet, du ønsker.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...