11/11/2020
|
Løgismose i Netto
Pizzadej
Tipo 00 er oprindeligt en italiensk hvede, som er særligt fintformalet og proteinrig – særligt velegnet for en smidig pizzadej, når hjemmepizzeriaet skal åbnes.
Ingredienser
- Koldhævet pizzadej
- 500 g Løgismose Tipo 00 mel
- 325 g koldt vand (3,25 dl)
- 25 g olivenolie
- 10 g salt (2,5 tsk)
- 7 g gær
- 5 g sukker (1 tsk)
- Lynpizzadej til bradepande
- 400 g Løgismose Tipo 00 mel
- 100 g Løgismose grahamsmel
- 275 g fingervarmt vand
- 25 g gær
- 10 g salt
- 5 g sukker
- 30 g olivenolie
Sådan gør du
Koldhævet pizzadej
Step 1. Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker, olivenolie, mel og til sidst salt.
Step 2. Ælt dejen på mellem hastighed i 7 min. og derefter på høj hastighed i 5-7 min., til dejen er glat og slipper kanten på skålen.
Step 3. Lad dejen hæve tildækket på køl til dagen efter.
Step 4. Tag dejen ud 2-3 timer før brug. Del den i tre lige store klumper, rul til kugler og sæt dem til at hæve tildækket.
Step 5. Forvarm ovn til 250-300 °C – gerne med bagesten eller -stål.
Step 6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form en tynd pizza med hænderne.
Step 7. Kom dit ønskede fyld på toppen af dejen og bag én ad gangen i ovnen, til den er gylden, sprød og ser færdig ud.
Lynpizzadej til bradepande
Step 1. Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, olivenolie, begge slags mel og til sidst salt.
Step 2. Ælt dejen, til den er glat og homogen. Det tager ca. 3 min. på maskine ved medium hastighed.
Step 3. Stram dejen op til en kugle og lad den hæve lunt og tildækket, til dejen har dobbelt størrelse, svarende til ca. 40 min. afhængigt af temperatur.
Step 4. Forvarm ovnen til 200 °C.
Step 5.Rul dejen ud til kanterne af en bradepande beklædt med bagepapir.
Step 6. Kom dit ønskede fyld på toppen af dejen og bag pizzaen i ovnen ca. 20 min., til osten er gylden og bunden lyder hul.
Tip
Du kan med fordel lade dejkuglerne ligge i køleskabset i et par timer eller helt til næste dag. Tag dejen ud af køleskabet en time, inden du ruller den ud. Det giver pizzabunden en ekstra god smag.
Tip
Dejen kan også bruges til foccaciabrød. Hæld dejen i et ildfast fad smurt med olivenolie. Tryk fingerspidserne ned i dejen, så der formes huller og bobler. Hæld rigeligt olivenolie, rosmarin og flagesalt henover. Efterhæv yderligere 30 min. og bag ca. 20 min. ved 200 °C, til overfladen er gylden.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...