15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøver ikke at kræve utallige timer indenfor i køkkenet. Tænd op i grillen, og lad festen rulle, mens maden bliver klar.
Spørger man Kasper, kokken, som bl.a. står bag maden i magasinet Klub Løgismose Vin & Mad, er dit bedste kort på hånden at have køleskabet fuld af gode grillmarinader.
Så skal du højest sende en af gæsterne efter Løgismose kylling i Netto eller forbi en fiskehandler, og middagen – til mange såvel som få – kan være klar på bare få minutter.
Ingredienser
- Marinaden til fisk
- 1 håndfuld persille
- 5 fed hvidløg
- 1 citron (revet skal)
- 6 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Marinaden til grønt
- 3 spsk honning
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk revet ingefær
- ½ chili (afhængig af styrke)
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- 1½ spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk soya
- Marinaden til frugt
- 5 spsk mørk sirup
- 2 spsk mørk Rom
- 1 bundt mynte
- ½ (skal og saft)
- 1 knivspids salt
- 50 g sukker
- Marinaden til kylling
- 1 lime (saften)
- 1 håndfuld friske koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 1 chili (afhængig af styrke)
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk salt
- 1½ spsk mørk sirup
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
Marinaden til fisk
Blend alle ingredienserne og smør på fisk, rejer eller blæksprutte.
Marinaden til grønt
Blend alle ingredienserne og smør på f.eks. broccoli, blomkål eller et kvart spidskål.
Marinaden til frugt
Blend alle ingredienserne og smør på ananas, fersken eller blommer.
Marinaden til kylling
Blend alle ingredienserne og gnid på kyllingen (lad gerne kyllingen trække med marinaden).
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...