28/4/2021 | Magasin 4 2021
Stegte hvide asparges med rygeostsauce
Hvide asparges på ''løgismosesk'' - en udsøgt forret med de fede, hvide asparges, som stadig holder på deres sprøde konsistens efter de har mødt den varme pande og en skefuld smør. En af vores helt store gastronomiske kærlighedsaffærer, rygeosten, er her midtpunkt i en cremet smørsauce – en sauce du nok ikke glemmer foreløbigt, når du har smagt den.
Ingredienser
- 4 stk hvide asparges pr. person
- 200 g smør
- 2 spsk Løgismose sødmælksrygeost
- 2 dl hønsefond
- 2 stk æggeblomme
- Kørvel
- Estragon
- Citron
- Hasselnødder
Sådan gør du
Step 1.
Smelt 125 g smør i en kasserolle til det bruner, skummer op og dufter af ristede nødder.
Step 2.
Bland æggeblommer og rygeost sammen med en stavblender til en homogen masse.
Step 3.
Hæld smørret op i hønsefonden og bring blandingen i kog.
Step 4.
Skræl de hvide asparges og knæk bunden af.
Step 5.
Steg asparges ved høj varme på en pande i 4-6 minutter (tip, når spidsen af en lille tynd kniv kan stikkes let igennem, er aspargesene færdige). Tilsæt en spsk. smør til panden og lad bruse op.
Step 6.
Blend med en stavblender den kogende fond med smør ned i æggemassen med rygeost, til saucen er cremet og skummende. Smag til med salt og peber.
Step 7.
Anret asparges med ristede hasselnødder og krydderurter og tilsæt saucen umiddelbart inden servering.
Andre forslag
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
Sprød kålsalat med østers og tangpulver
I Danmark er vi så heldige, at et væld af kåltyper...
Stegt helleflynder med hjertemuslinger, skummende sauce, dild og kaviar
Helleflynder er den største fladfisk, og måske også den fineste spisefisk Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...