15/2/2024 | Magasin 1 2024
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som spaghetti med et hav af havets frugter.
Vælg fisk og skaldyr i sæson, og spørg gerne fiskehandleren, hvad netop er kommet i havn med fiskekutteren – særligt blæksprutter har vi mange af i de danske farvande, imens muslinger er gode til pastaretter, da de afgiver væske og en masse smag til saucen.
Ingredienser
- 2 kg blandede muslinger f.eks. vongole og blåmuslinger
- 300 g tiarmet blæksprutte
- 200 g jomfruhummerhaler eller jomfruhummere
- 3 fed hvidløg
- 2 stk squash
- 1 håndfuld hakket bredbladet persille
- 60 g olivenolie
- Tagliolini
Sådan gør du
Skaldyr og fisk
Step 1. Put vongole-muslinger i koldt saltvand i minimum en time. Vend rundt indimellem.
Step 2. Træk skægget af blåmuslingerne og skyl dem i koldt vand.
Step 3. Rens blæksprutterne og skær kappen i tynde ringe. Del armene og skær vingerne i tynde skiver.
Step 4. Soigner jomfruhummerhalerne.
Step 5. Pil hvidløg og knus med bredsiden af en kniv. Steg dem gyldne i en gryde i halvdelen olivenolien.
Step 6. Tilsæt vongole-muslinger, kog dem i ca. 3-4 minutter, tag dem op og sæt til side. Tilsæt derefter blåmuslinger til gryden, kog dem i ca. 4-5 minutter, tag dem op og sæt til side.
Step 7. Sigt bouillonen i gryden for sand og gem.
Step 8. Pil muslingerne ud af skallerne. Gem dog gerne et par stykker af hver i skallerne, da de er så smukke i den færdige ret.
Step 8. Varm en stor sauterpande med olivenolie og tilsæt blæksprutter og jomfruhummer. Steg ved jævnlig omrøring i ca. 4-5 minutter. Sluk for varmen, tilsæt muslingebouillon og muslinger til panden og sæt til siden til servering.
Tagliolini
Step 1. Hæld mel og æg i en skål og rør til dejen er samlet. Ælt til sidst med hænderne, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile i mindst 1 time, men gerne 1 døgn.
Step 2. Del pastaen i fire dele og rul ud til lange pastaplader på en pastamaskine til ønsket tykkelse. Start fra tykkeste niveau.
Step 3. Fordel pladerne i længder af 20-30 cm, vend i rigeligt med mel og kør igennem pastamaskinens klinge til tagliolini.
Step 4. Vend pastastrimlerne i rigeligt med mel og ryst overskydende mel af. Fordel i mindre bunker og stil til side et tørt og gerne køligt sted indtil brug.
Step 5. Skræl skallen af squash med et juliennejern. Du kan også brug en tyndskræller og efterfølgende en kniv til at skære skallen i pastalignende strimler.
Servering
Step 1. Kog let saltet vand op i en stor gryde.
Step 2. Varm panden med skaldyr og bouillon op igen.
Step 3. Kog pasta og skal af squash i ca. 2-3 minutter, når vandet koger, og overfør derefter pastaen til panden sammen med cirka 1 dl pastavand.
Step 4. Slyng panden rundt, og lad pastaen tilberede endeligt færdigt heri. Er saucen for tynd, kan du drysse lidt hvedemel i, indtil ønskede konsistens er opnået.
Step 5. Servér straks med et drys persille.
Tip
Hvis du ønsker at servere hele jomfruhummere, kan du koge dem i pastavandet, inden pastaen koges.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...