15/5/2022
|
Magasin 3 2022
Grillede grønne asparges med morkler à la crème
Med danske asparges serveret med flødeglaserede morkler, på godt dansk à la crème, og den schweiziske komælksost Gruyère, har du det perfekte match til den tyske trylledrik fra Fritz Waßmer.
Ingredienser
- 12 stk store, flotte, grønne asparges
- 200 g friske morkler
- 25 g Løgismose smør
- 1 stk skalotteløg
- 1 hvidløg
- 4 dl Løgismose piskefløde
- citronsaft
- 100 g Gruyère
- Salt og peber
Sådan gør du
Tænd grillen, og gå nu i køkkenet og klargør de grønne asparges. Skær evt. aspargesene, og bræk de nederste 5 cm af og skræl dem eventuelt lidt, hvis de er meget tykke.
Rens morklerne (ikke med vand), og hak skalotteløg og hvidløg meget fint.
Varm en stegepande op, og tilsæt smør. Steg morklerne ved høj varme i et par minutter, skru ned på middel varme og tilsæt skalotteløg og hvidløg. Lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt piskefløde, og lad koge ind til det halve. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Grill de grønne asparges ved høj varme, til de er møre, men har bid.
Anret de grillede asparges på et stort fad med morkler à la crème. Riv Gruyère over.
Tip
Køb friske morkler og danske asparges i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...