15/5/2022 | Magasin 3 2022
Grillede grønne asparges med morkler à la crème
Med danske asparges serveret med flødeglaserede morkler, på godt dansk à la crème, og den schweiziske komælksost Gruyère, har du det perfekte match til den tyske trylledrik fra Fritz Waßmer.
Ingredienser
- 12 stk store, flotte, grønne asparges
- 200 g friske morkler
- 25 g Løgismose smør
- 1 stk skalotteløg
- 1 hvidløg
- 4 dl Løgismose piskefløde
- citronsaft
- 100 g Gruyère
- Salt og peber
Sådan gør du
Tænd grillen, og gå nu i køkkenet og klargør de grønne asparges. Skær evt. aspargesene, og bræk de nederste 5 cm af og skræl dem eventuelt lidt, hvis de er meget tykke.
Rens morklerne (ikke med vand), og hak skalotteløg og hvidløg meget fint.
Varm en stegepande op, og tilsæt smør. Steg morklerne ved høj varme i et par minutter, skru ned på middel varme og tilsæt skalotteløg og hvidløg. Lad dem stege med et par minutter.
Tilsæt piskefløde, og lad koge ind til det halve. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Grill de grønne asparges ved høj varme, til de er møre, men har bid.
Anret de grillede asparges på et stort fad med morkler à la crème. Riv Gruyère over.
Tip
Køb friske morkler og danske asparges i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...