1/9/2021
|
Magasin 7 2021
Østers i mineralsk univers
Vi er netop trådt ind i første efterårsmåned der slutter på 'r', og det betyder, at østerssæsonen er skudt i gang! Vores nye Picpoul de Pinet er med sin særlige salte mineralitet en veloplagt kavalér til østers. Lidt ligesom en Muscadet Sèvre et Maine. Her er der blot med lidt mere bundtræk, og det klæder den aromatiske garniture.
Ingredienser
- 1 fustage østers
- 1 stk grønt æble , gerne Granny Smith
- ½ blegselleristængel
- 2 tsk estragon , finthakket
- 1 stk lime
Sådan gør du
Step 1.
Åbn østersene og gem den øverste del af skallen.
Step 2.
Skær æble og blegselleri i små, fine tern, og hak estragon.
Step 3.
Anret østers på skallerne. Top med æble, blegselleri, estragon og lime. Servér straks.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...