31/8/2021 | Magasin 7 2021
Østers i mineralsk univers
Vi er netop trådt ind i første efterårsmåned der slutter på 'r', og det betyder, at østerssæsonen er skudt i gang! Vores nye Picpoul de Pinet er med sin særlige salte mineralitet en veloplagt kavalér til østers. Lidt ligesom en Muscadet Sèvre et Maine. Her er der blot med lidt mere bundtræk, og det klæder den aromatiske garniture.
Ingredienser
- 1 fustage østers
- 1 stk grønt æble , gerne Granny Smith
- ½ blegselleristængel
- 2 tsk estragon , finthakket
- 1 stk lime
Sådan gør du
Step 1.
Åbn østersene og gem den øverste del af skallen.
Step 2.
Skær æble og blegselleri i små, fine tern, og hak estragon.
Step 3.
Anret østers på skallerne. Top med æble, blegselleri, estragon og lime. Servér straks.
Andre forslag
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...