30/11/2020
|
Magasin 7 2020
Salte vafler med parmaskinke og italiensk tapenade
Du kender dem fra det søde køkken, hvor de serveres med puddersukker og solbærmarmelade – disse serveres som aperitif og nydes med et glas perlende Diebolt. Vi har valgt at toppe vaflerne med parmaskinke af god kvalitet og tapenade fra Cascina San Giovanni, men du må gerne snuppe idéen og toppe med lige det, du har lyst til… Så længe vaflerne nydes med Champagne!
Ingredienser
- 100 g Løgismose smør
- 2 dl hvedemel
- 2 dl boghvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 hele æg
- 4 dl Løgismose sødmælk
- 60 g parmaskinke
- Tapenade af sorte oliven
- Tapenader af grønne oliven
- Rosmarin til pynt
- Peberfrugt til pynt
Sådan gør du
Step 1.
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Step 2.
Bland bogog hvedemel samt bagepulver sammen i en skål.
Step 3.
Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør dejen helt glat vha. af et piskeris.
Step 4.
Pisk æggene med salt indtil de har en let cremet konsistens og vend dem i dejen.
Step 5.
Kom det afkølede smeltede smør i lidt ad gangen. Rør dejen glat. Bag vaflerne på et varmt vaffeljern med lidt smør i jernet for hver portion.
Step 6.
Når vaflerne er færdigbagte, top med tapenade, lidt parmaskine og pynt med rosmarin og peberfrugt.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...