30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Sprødstegt surdejsbrød med hvidskimmelost og pære
Sprødt, smørstegt brød og stifter af faste, danske Clara Frijs-pærer giver det perfekte modspil, som den bløde, skimlede og fyldige råmælksbrie kræver. Nyd brødserveringen til frokost på en smuk efterårsdag eller som middagsmad serveret med fransk salat og dertil et glas mousserende og pirrende Pet Nath.
Ingredienser
- 4 skiver daggammelt surdejsbrød
- Olie eller smør til stegning
- Lagret Brie de Meaux eller anden hvidskimmelost
- ½ stk pære , fast og frisk, gerne Clara Frijs
- Lille håndfuld pekannøder , brækket over på midten
Sådan gør du
Step 1.
Tag osten ud af køleskabet en times tid før servering, så den tempereres.
Step 2.
Skær brødet i skiver og steg dem gyldne i smør eller olie, gerne med rosmarinkvist i fedtstoffet.
Step 3.
Tag brødet af, når det er gyldent og læg på køkkenrulle.
Step 4.
Skær osten i skiver og læg på det stadig lune brød. Skær pæren i stifter og anret på osten sammen med de halverede pekannødder.
Step 5.
Dryp med valnøddeolie, hvis du har.
Andre forslag
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...