30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Sprødstegt surdejsbrød med hvidskimmelost og pære
Sprødt, smørstegt brød og stifter af faste, danske Clara Frijs-pærer giver det perfekte modspil, som den bløde, skimlede og fyldige råmælksbrie kræver. Nyd brødserveringen til frokost på en smuk efterårsdag eller som middagsmad serveret med fransk salat og dertil et glas mousserende og pirrende Pet Nath.
Ingredienser
- 4 skiver daggammelt surdejsbrød
- Olie eller smør til stegning
- Lagret Brie de Meaux eller anden hvidskimmelost
- ½ stk pære , fast og frisk, gerne Clara Frijs
- Lille håndfuld pekannøder , brækket over på midten
Sådan gør du
Step 1.
Tag osten ud af køleskabet en times tid før servering, så den tempereres.
Step 2.
Skær brødet i skiver og steg dem gyldne i smør eller olie, gerne med rosmarinkvist i fedtstoffet.
Step 3.
Tag brødet af, når det er gyldent og læg på køkkenrulle.
Step 4.
Skær osten i skiver og læg på det stadig lune brød. Skær pæren i stifter og anret på osten sammen med de halverede pekannødder.
Step 5.
Dryp med valnøddeolie, hvis du har.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...