17/5/2024
|
Magasin 3 2024
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskysten i Mexico og er en blanding mellem klassiske bløde tacos og quesadillas, og som oversat fra spansk betyder Gyvenørens taco. Et navn, som på bedste vis antyder den lille tacolegende, som forlyder, at den blev skabt tilbage i halvfemserne af en lille skaldyrrestaurant i kystbyen Mazatlan for at imponere den daværende guvernør, der havde kastet sin kærlighed på sin hustrus tacos med rejer.
Siden da er opskriften blevet versioneret afhængig af smagspræferense, men til stede er altid rejer og masser af smeltet ost.
Her får du vores koks bedste bud på Taco Gobernador på løgismosesk
Ingredienser
- Fyld
 - 200 g store tomater
 - ½ gul peber
 - ½ grøn peber
 - 2 fed hvidløg
 - 200 g store rejer pillet og renset
 - 2 spsk olivenolie
 - 1 tsk stødt koriander
 - 1 tsk salt
 - 125 g mozzarella
 
- Servering
 - Små Tortillas
 - 200 g Løgismose creme fraiche 18%
 - Pico de Gallo – find opskriften på Løgismose.dk
 
Sådan gør du
Fyld
Step 1. Skær de store tomater i kvarte, fjern kernerne og skær derefter tomaterne i tern.
Step 2. Rens gul og grøn peber fra kerner og skær i strimler. Hak hvidløg fint. Pil de store rejer og skær i mindre stykker.
Step 3. Opvarm olivenolie på en pande og steg rejerne hårdt. Tilsæt peberfrugt, tomattern og hvidløg efter cirka 1 minut. Steg fortsat hårdt, indtil peberfrugterne er blevet lidt bløde. Tilsæt koriander og smag til med salt. Køl af.
Step 4. Dræn mozzarella godt for væske, træk i mindre stykker og vend i grøntsagerne, når rejer og grøntsager er kolde. Stil på køl til brug.
Servering
Step 1. Pensl den ene side af en tortilla og læg den olierede side på en mellemvarm tør pande eller gerne grillen. Placér en skefuld af grøntsagsblandingen her på og lad stege lidt. Fold tortilla på midten, når osten begynder at smelte lidt, så den tager form som en halvcirkel. Det ligner en mini-quesadilla
Step 2. Servér med pico de gallo og Løgismose creme fraiche.
Tip
Hvis du ønsker mere spice, så tilsæt endelig chili eller jalepeños.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.