30/9/2019
|
Magasin 8 2019
Klassisk wienerschnitzel
Klassikere opstår af en grund, og wienerschnitzel med behørigt tilbehør er ingen undtagelse. Sørg for at bruge kød af høj kvalitet, og oplev kroklassikeren snige sig et par trin op ad gourmet-stigen. Wienerschnitzlerne kan serveres med både den røde og hvide hverdagsvin, så her er rig mulighed for at invitere enhver smag til bords.
Ingredienser
- 4 stk kalveschnitzler banket så de er 1/2 cm tykke
- 100 g hvedemel
- 2 hele æg
- 250 g rasp
- 800 g kartofler kogte og halverede
- 100 g Løgismose smør
- Vindruekerneolie
- 400 g frosne ærter optøede
- 4 skiver citron
- 1 dåse benfri sild
- 4 tsk kapers
- 4 tsk friskrevet peberrod
Sådan gør du
Step 1.
Brasér de kogte halveret kartoflerne i lidt smør og olie på en pande
Step 2.
Bland mel og rasp sammen med salt og peber i en dyb tallerken og slå æggene ud i en anden tallerken. Panér schnitzlerne i blandingen og steg dem i resten af smørret og 1 spsk olie ved middelvarme, i 3-4 minutter på hver side.
Step 3.
Giv ærterne et hurtigt opkog.
Step 4.
Lav en ”dreng” til hver schnitzel; læg 2-3 fileter benfri sild, 1 skefuld kapers og en skefuld peberrod på citronskiverne.
Step 5.
Læg “drengen” på schnitzlen og servér med smørsaucen fra panden.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...