1/4/2023
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aperitiffen på terrassen.
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding, som tilfører et eksotisk tvist til den helt igennem danske anretning med spæd gnavegrønt.
Ingredienser
- Små gulerødder med top
- Grønne asparges
- Skoleagurker
- Radiser med top
- Andet snack grønt
- 1 bæger Løgismose sødmælksrygeost
- 75 g Løgismose creme fraiche 18%
- Dukkah
Sådan gør du
Step 1
Skær grøntsager i størrelse efter ønske.
Step 2
Rør rygeosten op med creme fraiche og top med lidt groft salt og gavmildt med Dukkah.
Step 3
Dyp de sprøde grøntsager i rygeostcremen og nyd til sommerfrokosten, den lille eftermiddagssult, til aperitiffen eller som en del af langbordsmiddagen.
Tip
Løgismose fynsk rygeost er lavet på sødmælk fra fritgående køer og fremstillet på Løgismose Mejeri, hvor friskosten ryges over havrehalm fra Løgismose Gods – resultatet er en mild, dyb og frisk rygeost.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...