31/5/2021
|
Magasin 5 2021
Spidskål med creme fraiche og estragon
Grillmad kan være så meget mere end bøffer og pølser – ja faktisk kan det sagtens lade sig gøre at lave en komplet grill-middag ud af grillede grønne sager. Her får du 1 ud af 5 små serveringer med grillet grønt, som både kan fungere enkeltvis som frokostserveringer, som forret eller som tilbehør, men sammen udgør en herlig grøn grillmenu. Retterne er hyggelige at deles om og både den røde vin samt rosévinen fra Château Mont-Redon kan med fordel hældes i glassene.
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1½ dl Løgismose creme fraiche 18%
- 5 stilke frisk estragon
- 2 spsk purløg
- 2 stk bananskalotteløg
- 2 spsk sherryeddike
- 1 spsk flydende honning
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Skræl skalotteløgene og skær dem i skiver. Vend dem i eddike og honning samt estragonstænglerne og smag til med salt og peber. Lade dem trække i et par timer før servering.
Step 2.
Flæk spidskålet på langs og grill det ved medium varme til det er mørt, men med bid.
Step 3.
Bland en dressing på creme fraiche, hakket estragon, purløg, salt og peber.
Step 4.
Skær spidskålet ud i grove stykker og anret på et fad med dressing i bunden og slut af med syltede skalotteløg.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...