LØGISMOSE VIN & MAD
Find de nyeste vin -og madartikler fra Klub Løgismose magasinet
VIN & MAD
Naturvin og opskrifter
Lad dig inspirere af vores dejlige udvalg af naturvine og opskrifter.
HISTORIEN OM LØGISMOSE
Vores rejse videre
I Løgismose vil vi revolutionere den danske fødevarebranche. Læs hvorfor vi synes, det er nødvendigt. Og hvordan vi vil gøre det.
HISTORIEN OM LØGISMOSE
Butikken på Nordre Toldbod
Butikken, som i dag hedder 'Løgismose Vin, Mad og Delikatesser', åbnede i 1982 og dannede rammen om Vinimporten. Læs om hvordan butikken udviklede sig til et foregangssted for convenience.
HISTORIEN OM LØGISMOSE
Kong Hans Kælder
Restaurant Kong Hans Kælder blev åbnet af Lene og Sven Grønlykke sammen med Klaus og Inge Rifbjerg i 1976. Læs om den historiske kælder og om hvordan restauranten udviklede sig fra at være en skandale til at få Danmarks første Michelinstjerne.
HISTORIEN OM LØGISMOSE
Løgismose Vinimport
Vinimport udspringer af Falsled Kro. Læs historien om hvordan import til kroen blev til vinklub og bredte sig til flere afsætningskanaler.
HISTORIEN OM LØGISMOSE
Falsled Kro
Falsled Kros historie går tilbage til 1744. Læs om stedets historie og om hvordan Lene og Sven gjorde det en omvej værd.
HISTORIEN OM LØGISMOSE
Løgismose Mejeri
I dag ligger Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Fyn, hvor det producerer mejeriprodukter i gourmetklassen. Læs om hvordan det har udviklet sig siden Lene og Sven Grønlykke købte det lukningstruede Hårby Mejeri i 1969.
HISTORIEN OM LØGISMOSE
Løgismose Gods
Godsets historie daterer sig tilbage til 1300-tallet. Læs om stedets historie og om hvordan blandt andre Peder Oxe har sat sit præg på det.
HISTORIEN OM LØGISMOSE
Lene og Sven
Lene og Sven Grønlykke grundlagde Løgismose i 1965. Læs om hvordan de mødte hinanden og hvordan de endte med at blive pionerer inden for dansk gastronomi.
KLUB LØGISMOSE VIN & MAD
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Som medlem kan du glæde dig til eksklusive medlemsrabatter, masser af gode artikler, opskrifter, tips & tricks fra vores fagfolk samt særtilbud på vin, mad, delikatesser, godt grej samt mange andre lækkerier.
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Enkernes Champagne
"Jeg drikker stjerner,” sagde Dom Pérignon, da han smagte Champagne første gang..
LØGISMOSE I NETTO
Smagen af frihed
De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Dyr hører nu engang til i det fri og ikke indelukket i en hal. Derfor arbejder vi hos Løgismose også for at alle vores produkter skal afspejle den holdning.
TEMA
Til baren
Åbn hjemmebaren og tag en tår af en kølig, let perlende drink – det er i sandhed et øjebliks lykke.
TEMA
Nem hverdag
Kreér et nemt og velsmagende måltid med nøje udvalgte råvarer, hvad end det er til morgen, middag eller aften.
Til varme dage
Lad dig inspirere af opskrifter og produkter perfekt til de lune sommerdage
Til bagning
Dyk ned i vores bageunivers
LØGISMOSE I NETTO
La Label Rouge
Et kvalitetsstempel, som kun gives til de bedste råvarer for deres kvalitet og gode smag
JUBILÆUM
2010'erne - Det fjerde årti på Nordre Toldbod
Det var i 10’erne at butikken i endnu højere grad begyndte at følge byens puls, og med stribevis af små og større events fik flere og flere lyst til at svinge forbi Nordre Toldbod.
JUBILÆUM
2000'erne - Det tredje årti på Nordre Toldbod
Det var i de første år af 00’erne, at Løgismose på Nordre Toldbod ramte det udtryk, som vi genkender i dag.
JUBILÆUM
1990'erne – Det andet årti på Nordre Toldbod
Vi fejre jubilæet ved at fortælle om den rejse, butikken har været på, samtidig med at vi finder gamle klassikere frem fra hylderne.
JUBILÆUM
1980'erne – Det første årti på Nordre Toldbod
Vi fejre jubilæet ved at fortælle om den rejse, butikken har været på, samtidig med at vi finder gamle klassikere frem fra hylderne.
VIN & MAD
Hvidvin: find din favorit hvidvin
Lad dig inspirere af vores store udvalg af hvidvine, maden til og bliv klogere på hvidvinens mange facetter
VIN & MAD
Rødvin: find din favorit rødvin
Lad dig inspirere af vores store udvalg af rødvine, maden til og bliv klogere på den populære vin
Presse
Find Løgismose logoet og pressemeddelelser
TEMA
Påsken
Fyld påsken med søde påskeæg, frokoster fulde af sild og påskeøl, æg, lam og liljer og tulipaner.
KLUB LØGISMOSE VIN & MAD
Klub Løgismose
Bliv gratis medlem af Klub Løgismose Vin & Mad og få masser af fordele
HANDEL & VILKÅR
Hvordan returnerer jeg en vare?
Find adresser, info om hvad du skal sende med, krav mv.
HANDEL & VILKÅR
Kundeservice
VIN & MAD
Gode opskrifter til portvin
VIN & MAD
Aperitivo alla bolognese – små retter og vinen til fra Bologna
Tag turen til Emilia Romagna i glasset og på tallerkenen.
VIN & OST
Ossau-Iraty & Pet' Nath'
Frisk, sprød, mineralsk 'Pet Nath', der skaber en imponerende længde i samvær med den elegante og klassiske fåremælksost Ossau-Iraty. Ossau-Iraty er en af Pyrenæernes perler, og osten har da også næsten noget guddommeligt over sig.
VIN & OST
Bleu de Bresse og Chenin Blanc
Bleu de Bresses intensitet kan imidlertid i grove træk styres af den ledsagende vins aromaintensitet, fylde, alkoholprocent, syreniveau og sødme.
VIN & OST
Brillat Savarin & Champagne
Vi er bevæget os lidt væk fra traditionerne, for vi blev godt tændte, da den triple-cremede komælksost mødte Champagne.
ARTIKEL
Konkurrence-betingelser
HANDEL & VILKÅR
Mulighed for fri fragt
HANDEL & VILKÅR
Beskyttelse af personlige oplysninger
HANDEL & VILKÅR
Handelsbetingelser
CSR
CSR
BARSKABET
Drinks med og uden alkohol
Byd velkommen til Lyre's alkoholfri bittter eller skål aftenen ind med Contratto bitter
BARSKABET
Luksus til vinterbarskabet
Fyld barskabet med de brune, aromatiske spiritus og få varmen indefra med Cognac eller Whisky
VINVIDEN
Løgismose drueskole: Cabernet Franc
Læs med, når Sommelier og WSET3 Klara Lyby Lange fortæller om Cabernet Franc
ANSVARLIGHED
Guide til gastronomiens mærker
Guide til mærker, betegnelser og knudrede forkortelser, vi støder på, når vi drikker vin, skærer ost og spiser olivenolie
VINVIDEN
Løgismose drueskole: Orangevin
Læs med, når Sommelier og WSET3 Klara Lyby Lange fortæller om orangevin
VINVIDEN
Løgismose drueskole: Grenache
Læs med, når Sommelier og WSET3 Klara Lyby Lange fortæller om druen Grenache
VINVIDEN
Løgismoses drueskole: Nebbiolo
Læs med, når Sommelier og WSET3 Klara Lyby Lange fortæller om druen Nebbiolo
VINVIDEN
Løgismose drueskole: Tempranillo
Læs med, når Sommelier og WSET3 Klara Lyby Lange fortæller om druen Tempranillo
VINVIDEN
Løgismoses drueskole: Cabernet Sauvignon
Læs med, når Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg fortæller om Cabernet Sauvignon
VINVIDEN
Hvordan finder de ud af det med medaljerne?
Læs med, når fagekspert Per Bach fortæller om, hvordan der uddeles diplomer og medaljer ved de store internationale vinsmagninger
VINVIDEN
Løgismoses drueskole: Sauvignon Blanc
Læs med, når Sommelier og DipWSET Thilde Maarbjerg fortæller om Sauvignon Blanc
VINVIDEN
Hvilke rødvine kan nydes afkølet?
Chefsommelier, Thilde Maarbjerg fortæller om, hvilke rødvine som skal nydes afkølet.
VINVIDEN
Løgismoses drueskole: Syrah
Læs med, når Sommelier og DipWSET Thilde Maarbjerg fortæller om Syrah
VINVIDEN
Løgismoses drueskole: Riesling
Læs med, når Sommelier og DipWSET Thilde Maarbjerg fortæller om Riesling
VINVIDEN
Løgismoses drueskole: Pinot Noir
Læs med, når Sommelier og DipWSET Thilde Maarbjerg fortæller om Pinot Noir
VINVIDEN
Løgismoses drueskole: Chardonnay
Læs med når Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg, fortæller om Chardonnay
VINVIDEN
Franske Pinot Noir & tyske Spätburgunder – er der forskel?
Bliv klogere på tysk Spätburgunder
VINVIDEN
Viden om spiritus
Den enorme verden af spiritus tilbyder alt fra hurtige branderter i teenageårene til store smagsoplevelser for den trænede palette.
VINVIDE
Hvordan produceres boblerne i mousserende vine?
Lynkursus og miniparlør til hvordan vin bliver boblende
VINVIDEN
Hvad betyder det, når man taler om gode og dårlige årgange?
Læs med, når Sommelier og DipWSET Thilde Maarbjerg fortæller om årgange på vine
VINVIDEN
Champagnens anatomi
Læs med, når Sommelier og DipWSET Thilde Maarbjerg fortæller om alt fra druesorter til tørhedsgrad i Champagne
VINVIDEN
Fadlagring af vin
Vin kan opbevares i forskellige typer beholdere, og gennem tiden har mange materialer, størrelser og former været afprøvet.
VINVIDEN
Det gode (vin)værtskab
Et par gode råd til at gøre dit værtskab endnu bedre, når det kommer til vinservering.
VINVIDEN
Få det bedste ud af dine vinglas
VINVIDEN
Viden om vinglas
VINVIDEN
Champagnens oprindelse
VINVIDEN
Serveringstemperatur
Den rette serveringstemperatur betyder en hel del for oplevelsen af vinen.
MIT BEDSTE MAD OG VIN TIP
Signe Wulff
"Det bedste for mig er dét glas, jeg drikker, mens jeg laver mad"
MIT BEDSTE MAD OG VIN TIP
Mit bedste mad og vin tip
Gæsteskribenternes bedste oplevelser, tips og gode råd omkring mad og vin
THILDES BIODYNAMISKE HAVE
Arbejdet i haven går for alvor på held i november
Thildes biodynamiske have i november
THILDES BIODYNAMISKE HAVE
Om kiesepræparater, humus-gødning og kompostbunker
Thildes biodynamiske have i marts
THILDES BIODYNAMISKE HAVE
Sådan startede projektet og derfor dyrker jeg biodynamisk
Thildes biodynamiske have i februar
Sådan tilbereder og udskærer du en and
Få Thomas Rodes tips og tricks til den perfekte andesteg
KOKKETIPS
Hvis bearnaisen skiller
Få tips og tricks til, hvordan du redder din bearnaise sauce, hvis den skiller
KOKKETIPS
Thomas Rodes juletips
De allerbedste tips til and, sauce, risalamande og gode julekrydderier.
KOKKETIPS
Sådan renser du svampe
Svampe i køkkenet har altid været forbundet med både myter og forskellige opfattelser
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Drøm dig med Løgismose til Sydfrankrig
Tag med Signe Wulf til Montpellier og omegn i Sydfrankrig
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Drøm dig med Løgismose til Bordeaux
Smag på Bordeaux med lækre opskrifter og udsøgte vine
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Drøm dig med Løgismose til Bourgogne
Smag på Bourgogne med velsmagende opskrifter og udsøgte vine
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Tag til mægtigt krebsegilde med Signe Wulff
Opskrifter, minder, vinen og snapsen dertil samt meget mere.
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Drøm dig med Løgismose til Italien
Smag på Italien med delikate opskrifter og udsøgte vine
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Turen går til Grækenland
Drøm dig til blå- og hvidternede duge, klippeskrænter og græske sommerminder med Signe Wulff
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Turen går til Italien
En pizza-domstol i Haag? Læs, hvorfor Signe Wulff mener en sådan burde eksistere
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Turen går til Frankrig
Signe Wulff sætter feriestemningen i fransk gear i sin fortælling om hvorfor Frankrig står hendes hjerte så nært
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Turen går til Tyskland
Læs Signe Wulffs stemningsfulde ferieminder fra grænselandet
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Turen går til Danmark
Tag med Signe Wulff og hendes minder på tur til sommerlige Danmark
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Roadtrip til Alsace
12 timer og 33 minutter roadtrip til Alsace med Signe Wulff
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
På trøffeljagt i Danmark
Et møde med den danske trøffeljæger og hans firbenet makker
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Mit elskede Provence
Start din tur til Sydfrankrig her i bladet og drøm dig til lys, skønhed og rosé i rigelige mængder
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
En tur til Piemonte udenfor sæson
og kys vinterens mørke alvorstunge vine farvel
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Er vin en rejse værd?
Besøg vores leverandører rundt omkring i verdens vinområder
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Wachau, Østrig
Emmerich Knoll har begavet os med hvide vine i ren verdensklasse
REJSEGUIDE TIL VIN OG MAD
Valpolicella, Italien
Vores venner i Valpolicella fortsætter med at imponere
RÅVAREFOKUS
Fladfisk
Bliv klogere på fladfisk, vinen du bør servere til samt hvordan du tilbereder dem
RÅVAREFOKUS
Vildt
RÅVAREFOKUS
Sæson for græskar
Vidste du, at græskarplanten sætter verdens største bær? Frugten på planterne i slægten Cucurbiteae er faktisk bær og slægten dækker ca. 13 arter