Umuts Ramen med Løgismose kylling
Umut Sakarya får flere måltider ud af én Løgismose kylling. Han laver japansk ramen på fond af kyllingens skrog og vinger, med saftigt kyllingebryst og sprødt hønseskind på toppen. Resten af kyllingen, under- og overlår, bruger Umut i sine tarteletter med høns i asparges. Find opskriften her og se hele Umuts video her.
Ingredienser
- Kyllingefond
- 1 hel Løgismose kylling - skroget herfra
- 1 porre
- 1 gulerod
- 1 løg
- 2 stængler bladselleri
- 1 pastinak
- Persillestilke
- 3 laurbærblade
- 1 håndfuld timian
- 2 liter vand
- 5 peberkorn
- Kyllingeskind
- Kyllingeskind - fra den hele Løgismose kylling
- Ramensuppe
- Kyllingefond
- 2 stk kyllingebryst - fra den hele Løgismose kylling
- Løgismose olivenolie
- Salt og peber
- 1 pakke nudler
- Soya
- 1 lime - saften herfra
- Soyamarinerede æg
- Koriander
- Frisk chili
- Chiliolie
- Forårsløg
Sådan gør du
Kyllingefond
Step 1. Put skroget fra kyllingen ned i en gryde med suppeurter f.eks. porrer, gulerødder, løg, selleri, pastinak, persillestilke, laurbærbalde og timian.
Step 2. Tilsæt ca. 2 liter koldt vand til gryden. Tilsæt også sorte peberkorn.
Step 3. Kog fonden i 40 minutter og afskum løbende.
Kyllingeskind
Step 1. Riv skindet af kyllingen, og fold det ud på en bageplade. Drys lidt salt over, og bag det ved 180°C i ca. 30-40 min. til skindet er helt sprødt.
Ramensuppe
Step 1. Sigt suppeurterne fra kyllingefonden og reducer den til ca. 2/3.
Step 2. Mariner kyllingebrysterne i god olivenolie, salt og peber. Steg dem herefter på en varm pande i ca. 6 minutter på hver side og lad dem hvile i 4-5 minutter.
Step 3. Kog nudler i kyllingefonden efter anvisningen på pakken. Fisk herefter nudlerne op og læg dem i skålene retten skal serveres i.
Step 4. Tilsæt nu asiatiske smagsgivere til kyllingefonden efter eget valg - jeg bruger soya og limesaft. Hæld nu suppen over nudlerne i skålene.
Step 5. Suppen toppes af med hakket kyllingebryst, sprødstegt kyllingeskind og garniture efter eget valg. Jeg bruger soyamarinerede æg, koriander, frisk chili, chiliolie og forårsløg.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...