Fakta
- 6 stk. 888,-
2018 Château Cantegril 37,5cl
- 6 stk. 888,-
185,-
493,33 pr. l.
6 stk.
888,-
148,- pr stk.
Spar 222,-
Anbefalinger
Wine Spectator
90
Bright and very forward in style, offers pineapple, yellow apple and green plum notes laced with hints of white ginger and honeysuckle through the plump finish. James Molesworth - Januar 2021
Jancis Robinson
16
Jancis Robinson - Januar 2021
Beskrivelse
Med sin beliggenhed centralt på det berømte kalkholdige plateau i Haut-Barsac med udsigt til deuxième cruslottet de Myrat (som Château Chantegril på grund af arvestridigheder blev adskilt fra tilbage i 1854 og angiveligt derfor missede 1855-klassifikationen) og med vinmarker, der støder op til det mærkværdige Château Caillou, har Chantegril altid haft alle forudsætninger for at produceres fremragende søde vine.
Slottet var da også fast inventar i alle udgaverne af Charles Cocks og Edouard Ferret respekterede referenceværk "Bordeaux and it’s Classified Wines by Order of Merit" (1874, 1881, 1886, 1893, 1898, 1908, 1922, 1929), og det allerbedste er, at Dubourdieu-familien, der også driver Château Doisy-Daëne, siden 1978 langsomt, men sikkert har skruet op for ambitionerne.
Så glem alt om premier og deuxième cru-rangeringerne. Château Chantegril er en nydelse for dem, der ved bedre. En af de få uklassificerede ejendomme i Sauternes og Barsac, som det virkelig er værd at følge, og forunderligt nok er Chantegril stadig lidt af en hemmelighed.
Château Chantegril har 22 ha. på plateauet, men det er kun de 10,5, der er nu udelukkende er tilplantet med i gennemsnit 65 år gamle Semillon vinstokke, som er i produktion. Slottet har siden årtusindskiftet være på vej i en stadig mere bæredygtig retning og flager i dag en ”Haute Valeur Environnementale” på niveau 3, og senest har man også fået taget insektlivet i ed, så den måde, vinstokkene kultiveres på, nu er "Certified Bee Friendly" (det stempel er der endnu ikke så mange, der har).
Det er de samme erfarne drueplukkere, som høster på Château Doisy-Daëne, der over en periode på 3-5 uger går 3-6 gange gennem vinmarken for at sikre, at druer kommer i hus med optimale mængder af ædelt råd, og naturligt nok - når nu ejerne er de samme - bliver vinen fremstillet med Doisy-Daëne som forbillede.
Klaserne soigneres en ekstra gang inden de presses, og efter mosten har fået lov til at stå og sætte sig (nogle gange i flere dage), inden den fyldes direkte på fade, som tidens trend foreskriver (25% nye). Her forvandles mosten til vin, og efter de første 3 måneder sammenstikkes den endelige cuvée efter smagninger af vinene fra de forskellige dele af vinmarken og fra de forskellige høsttidspunkter. Denne cuvée modner nu videre i op til 12 måneder inden vinene mødes i stål, filtreres og tappes på flaske.
En elegant, nærmest mineralsk og som altid charmerende Sauternes. Sød, men ikke anmassende og med en fin underliggende friskhed, som formidler de sødmefyldte elementer på fornemste vis.
Den smager godt, lige så snart den frigives, men ved modning erstattes en del af friskheden langsomt af en dragende kompleksitet. Den bliver så at sige mindre vellystig, men til gengæld mere subtil. Begge udtryk er fascinerende, og det spændende er at være med på hele rejsen!
Producent
Château Cantegril er et af de historiske slotte i Sauternes, og her har adskillige familier i århundreder været tilknyttet druerne verden.
Slottet kommer ind i den respekterede Dubourdieu familie, da Pierre Dubourdieu forelsker sig i og senere gifter sig med slottes ældste datter. Faderen André Mansencal står selv for produktionen frem til 1978, men herefter tager Pierre Dubourdieu over, og frem til sin død i 1999 når han at skabe en række ikoniske vine. I dag er det hans svigerdatter Florence og børnebørnene Fabrice og Jean-Jacques Dubourdieu, der viderefører de stolte traditioner på Château Cantegril og familiens andre vingårde.
Château Cantegril råder over 22 ha på det kalkholdige plateau Haut-Barsac, og selvom slottet ikke kom med i den officielle rangorden tilbage i 1855, er det frem til i dag altid blevet fremhævet nævnt blandt de bedste i Barsac.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter