Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
Arran Malt Sherry Cask Finish
0,11
0,16 pr. l.
Beskrivelse
Arrans Sherry Cask Finish er en sand all-round pleaser, der formår at overbevise selv dem, der ikke umiddelbart betragter sig som Whisky-drikkere.
Lagret på Bourbonfade og senere overført til Sherryfade i den sidste del af modningsprocessen er Whiskyen rig og lige præcis tilpas sødmefuld til at kunne vinde nye tilhængere over på sin side. Som Arran har for vane, tager fadlagringen ikke over, og derfor er der stadig tale om en elegant eksekveret og velafbalanceret spiritus.
Næsen flyder over af nærmest overmodne pærer, saftig figen, honning, nødder og abrikos. Elementer, som går igen i smagen, som formår at finde balancen mellem de sødmefulde noter fra fadlagringen og de friske indslag fra grundspiritussen - og som naturligvis ikke kan skjule de 46 procent alkohol, der ikke lader nogen i tvivl om, at det er rigtig Whisky, vi har med at gøre.
Nyd Arrans Sherry Cask Finish ved en temperatur på 16-18 grader af dine bedste Whiskyglas.
Producent
Isle of Arran er et af Skotlands yngste destillerier, som efter en langsom opstart nu for alvor er ved at etablere sig på den internationale Whisky scene. Langsomt er mængden af modnende Whisky fade blevet flere og flere og 18-årige prestige produkter, overbevisende 10, 12 og 14-årige Single Malts og en spændende stribe Whisky ’er, der har fået en såkaldt ”single cask finish”, er nu en del af portofølgen.
Isle of Arran Distillers blev etableret i 1995 af tidligere direktør hos Chivas Brothers, Harold Currie. Han tilvejebragte en del af kapitalen ved at udstede 2.500 folkeaktier som han solgte for 450£ stykket og som belønning modtog investorerne fem kasser af den første Lochranza Blended Whisky i 1998 og fem kasser af den første Isle of Arran Single Malt Whisky i 2001.
Opstarten var vanskelig og selvom Harold Currie involverede sønnerne Paul og Andrew i eventyret knep det med at skaffe den fornødne kapital og de blev derfor tvunget til at sælge til en gruppe private investorer. De hentede Euan Mitchell fra Springbank Destilleri ind som ny direktør og da det kort efter lykkedes ham at headhuntede den erfarne master craftsman James MacTaggart begyndte den rejse som betød at Isle of Arran i 2005 blev tildelt den prestigefyldte "The Queens Award for Enterprise" og efterfølgende i 2007 kunne se sig selv på forsiden af det anerkendte Whisky Magazine, da de blev hædret som "The Scottish Distiller of the Year".
Vendepunktet kom i 2003 hvor man både introducerede den første "Non Chill Filtered" Whisky og den første såkaldte dobbelt modnede whisky, der efter de første år på bourbonfade havde fået tunet sin smag på et fad fra Calvados.
Det var i sig selv en god historie, og ved at tappe Whisky fra et enkelt fad og sælge den på nummererede flasker blev det muligt at tilbyde en eksklusivitet som ikke tidligere for alvor var blevet sat i system i branchen. Fadene fra Calvados fik følgeskab af fade fra Marsala, Champagne, Porto, Tokaji, Cognac, Sauternes m. fl., og på det seneste har man raffineret projektet, således at de enkelte kunder kan forudbestille netop deres single cask finish. Isle of Arran Whisky kan således nu kobles til Château Margeaux i Bordeaux, til Fèlsina 's Fontalloro i Toscana, Masciarelli ’s Marina Cvetic i Abruzzo og mange, mange flere.
Destilleri Isle of Arran ligger ualmindeligt smukt i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, hvor man har vandet fra Loch na Davie kilden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland, lige udenfor døren. Destilleriet er fortsat det eneste på øen og det første siden det sidste legale destilleri lukkede i 1836. Whiskyen modner i destilleriets lagerbygninger hvor der som noget særligt ikke er anlagt gulve hvorfor fadede står stablet på fasttrampet ler. Klimaet på Arran er påvirket af Golfstrømmen og det forcerer modningen så meget at whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklede i hele Skotland.
Whiskyen fra Isle of Arran tilsættes ikke farve og tappes på fastlandet uden kuldebehandling og filtrering. Produktionen er ca. 500.000 liter om året.
Du finder vores aktuelle udvalg fra Isle of Arran her
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter