Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 6 stk. 1.524,90
Bourgogne Hautes Côtes de Nuit Rouge ØKO
- 6 stk. 1.524,90
299,-
398,67 pr. l.
6 stk.
1.524,90
254,15 pr stk.
Spar 269,10
Beskrivelse
Denne Hautes Côtes de Nuit kommer fra historiske Bertrand de Monceny, som for en halv snes år siden blev købt af Jean-Pierre Nié og indlemmet i hans succesfulde Compagnie des Vins d'Autrefois, som efterhånden repræsenterer eller ejer flere end 70 andre domæner og négociant huse heriblandt Pierre Ponelle og Jaffelin, som vi også tilbyder vine fra.
Der er tale om frugt fra et par vinbønder som er sprunget med på den økologiske bølge for mere end 10 år siden, og de har deres vinmarker oppe i bakkerne mellem landsbyerne Villars-Fontaine og Meuilly. Et område som engang var næsten lige så respekteret som de nærmeste berømte appellationer Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges. For eksempel skrev abbeden Claude Arnoux i 1723 i en af de tidligste bøger om Bourgogne at vinene herfra var "plein de feu, de montant et de légèreté, presque tout esprit", hvilket på dansk bliver til noget i retning af ”fulde af ild, slanke, lette og næsten sjælfulde”.
Høsten er manuel med en soignering af klaserne i forbindelse med plukningen. Frugten er kørt ned til Compagnie des Vins d'Autrefois anlæg i udkanten af Beaune, hvor alle stilke er blevet fjernet inden druerne er forvandlet til vin uden knusning og uden fremmede gærstammer i store egefade. Vinen er herefter modnet i 12 måneder (20% nye fade) uden "soutirage" (omstikninger), hvorefter den endelige cuvée er blevet sammenstukket, filtreret og tappet på flaske.
En transparent Bourgogne med noter af kirsebær, ribs, hindbær samt en anelse viol. Ren, frisk og fint aromatisk i munden, hvor der også ankommer en fornemmelse af lakrids og lidt krydderier fra urtehaven. Til den lette side, men ikke spinkel, og da tanninerne samtidig er behagelige rækker man gerne ud efter et glas mere.
Producent
Bertrand de Monceny var et af de historiske négociant huse, som fra basen i Beaune op gennem det forrige århundrede først etablerede et stærkt og loyalt netværk af restauranter især i det østlige Frankrig (Jura, Vosges, Alsace, Ardennerne) og siden også etablerede eksport til Schweiz, Belgien og Tyskland.
Monceny-familien ankom til Bourgogne i renæssancen, da de besluttede at ride nordpå for at slippe bort fra de religiøse stridigheder, som dengang både skabte splid og kostede liv. I de første mange generationer handlede familien med tekstiler, men i begyndelsen af det 19. århundrede, etablerede Philippe de Monceny en lille vinmæglervirksomhed, som specialiserede sig i at formidle kontakten mellem vinbønderne ude på landet og négociant firmaerne inde i Beaune ved helt lavpraktisk at sørge for, at druerne og/eller mosten blev afvejet og transporteret ind til vinkældrene i storbyen.
Bertrand, der var Philippes ældste søn, overtog sin fars vinmæglervirksomhed, og det var ham der fandt på også at få tappet nogle af vinene, og herefter begyndte salget med familiens logo på flaskerne. Først var det bare vine fra Beaune og Pommard, men efterhånden som tilliden til brandet Bertrand de Monceny voksede, kom portofølgende til at omfatte alle landsbyerne på Côte-de-Beaune og til sidst også flere af landsbyerne på Côte-de-Nuits.
Op mod årtusindskiftet mistede Bertrand de Monceny langsomt momentum, dels fordi nogle af vinbønderne faldt fra, dels fordi Beaunes négociant forretninger generelt havde det svært overfor de mere hypede domæneaftappede Bourgogner og til sidst valgte de at sælge til Compagnie des Vins d'Autrefois.
Bertrand de Monceny er således ikke længere en selvstændig virksomhed, men derimod et økologisk brand i en meget imponerende familie af andre brands og domæner, hvis vine distribueres af Compagnie des Vins d'Autrefois. For blot at nævne nogle af dem vi indimellem også tilbyder vine fra: Domaine de la Belouse, Domaine Cauvard, Château de la Maltroye, Domaine Machard de Gramont, Domaine Michel Joanne, Domaine Vincent Punier, Domaine Yves Girardin, Maison Jaffelin og Pierre Ponnelle.
Du finder vores vine fra Bertrand de Monceny her
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter