Fakta
- 6 stk. 17.212,50
Chambolle-Musigny Les Lavrottes 1. Cru Magnum
- 6 stk. 17.212,50
3.375,-
4.500,- pr. l.
6 stk.
17.212,50
2.868,75 pr stk.
Spar 3.037,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
92
Neal Martin - Marts 2022
Allen Meadows - Burghound
90-92
Allen Meadows - Januar 2022
Jasper Morris Inside Burgundy
90-93
Jasper Morris - December 2021
Beskrivelse
Denne smukke Chambolle-Musigny er en nyhed fra Drouhin-Laroze, og ved vi allerede nu næsten en enlig svale. Philippe Drouhin fik i 2020 mulighed for at købe druerne fra en af de 3 vinbønder som kultiverer sin del af de bare 0,92 ha. med vinstokke på Premier Cru marken Les Lavrottes, mens de forhandlede om at Drouhin-Laroze også skulle jorden. Men da prispunktet var smerteligt, gik så meget kludder i forhandlingerne, at Philippe Drouhin også måtte købe druerne i 2021 og siden valgte bonden at takke ja til et højere bud. Så 2 fade i 2020 og 2 fade i 2021 begge gange vekslet til godt 500 magnumflasker, var hvad det nåede at blive til og snart er Les Lavrottes igen en specialitet fra Domaine Olivier Bernstein, Domaine Gilbert et Christine Felettig og Domaine Boursot.
Dette er således en vin, som skulle have været en tilføjelse til Domaine Drouhin-Larozes portofølge, men da ejerskabet aldrig kom på plads, er det reelt en vin på visit i negociant forretningen Maison La Rose de Drouhin. En kendsgerning som etiketterne afslører familien ikke helt har forsonet sig med.
Der er tale om frugt fra ekstremt gamle vinstokke (mange over 100 år) som står helt oppe ved Rue de Moray og den lille stenmur nedenfor Bonnes-Mares og frugten har angiveligt tidligere været solgt til Domaine Leroy og endnu tidligere til Laboure-Roi. Herfra er druerne ovenpå den generøse og varme sommer plukket allerede i de sidste dage i august, hvilket i følge Philippe Drouhin er endnu tidligere end i 2018 og "vistnok er tidligere end nogensinde før".
I kælderen er det Philippe Drouhin’ s børn, sønnen Nicolas og datteren Charlotte, som nu og uden det store drama får lov til at sætte væsentlige fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således er next generation stærkt optaget af den forandrede balance, som anvendelsen af hele drueklaser tilfører vinene, men her er de gået klassisk til værks. Det vil sige at alle stilke er fjernet hvorefter en del af druerne er knust forud forgæringen uden fremmede gærstammer i en lille ståltank. Herefter 16 måneders modning i fade fra Allier og Nivemais (40% nye) i 16 måneder, som har været normen for Premier Cru vinene de senere år. Philippe, Charlotte og Nicolas har således kunnet sammenstikke og tappe vinen uden klaring, filtrering eller stress først på sommeren i 2022.
"The growing season began and finished early as it was hot and very dry. There really wasn't much disease pressure though we did have a moderately high incidence of sunburned fruit. We picked from the 26th of August until the 2nd of September and yields were a reasonable 35 hl/ha with potential alcohols that ranged from 12.5 to 14%. I used on average 25% whole clusters though it varied from wine to wine as some had none and a few had 50% and the Très Girard had 100%. As to the style of the 2020s, they're clearly the product of a hot vintage yet they don't drink like it because they're so incredibly vibrant and fresh. There is excellent richness and their refreshing characters just make you feel like drinking them. For me, they're fresher and the alcohols are better balanced than their 2019 counterparts." Nicolas Drouhin - Januar 2022
Producent
Christine og Philippe Drouhin driver Domaine Drouhin-Laroze uden nogen forbindelser til Domaine Joseph Drouhin. Deres vine er i årevis hovedsageligt blevet solgt til en stribe gode restauranter i Frankrig, og de har derfor ikke været videre kendte i udlandet.
Men siden årtusinde skiftet - hvor Philippe tog over efter sin far Bernard - er kvaliteten steget støt, og han er nu i færd med at indfri de forventninger, som Bourgogne entusiaster med rette skal havde til et hus, som ejer mere end 5 ha. smukt eksponerede parceller med Grand Cru status.
Dertil kommer at familiens datter Caroline, som nu (efter lykkelig barsel) arbejder skulder ved skulder sammen med sin far siden 2007 har drevet en négociant virksomhed kaldt Laroze de Drouhin (Rosen fra Drouhin!), hvor hun sammen med vennen Hudelot Noella indgår aftaler med små betroede druedyrkere om, at de køber druerne og nok skal lave vinen forudsat, at de får lov til at følge med i markarbejdet og forudsat farmand Philippe må komme med på råd, såfremt der opstår tvivlsspørgsmål.
For tiden producerer den lille mikro négociant virksomhed 7 forskellige vine, 1 med Grand Cru status i Chambertin, 2 Village vine ligeledes fra Gevrey-Chambertin, 1 Village fra Nuits-Saint-Georges, 1 hvid og 1 rød generisk Bourgogne og som det seneste skud på stammen 1 vin fra den måske fornemste af Beaujolais kommunerne Moulin a Vent. (november 2020)
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.