Fakta
- 6 stk. 175.950,-
Château Petrus
- 6 stk. 175.950,-
34.500,-
46.000,- pr. l.
6 stk.
175.950,-
29.325,- pr stk.
Spar 31.050,-
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
96
Neal Martin - Januer 2016
Jancis Robinson
18
Jancis Robinson - Januar 2017
Stephen Tanzer International Wine Cellar
93+
Stephen Tanzer - Maj 2009
Wine Enthusiast
97
Roger Woss - Marts 2009
winedoctor by Chris Kissack
18,5
Januar 2016
Beskrivelse
Château Petrus - eller rettere bare Petrus, for noget slot er der jo ikke rigtig på stedet – er vel den ultimative kultvin. En vin hvor efterspørgslen altid overstiger udbuddet, en vin hvor der ingen rimelighed er mellem prisen og vinen i glasset, og så alligevel en vin, som enhver, der bare er middelsvært forelsket i de røde dråber, bør opleve mindst et par gange i livet.
Petrus har 11,4 ha. at gøre godt med alle placeret på toppen af plateauet i den allerøstligste del af Pomerol-appellation, hvor jordbunden har en særlig jern og lerholdig sammensætning, der har vist sig at passe fremragende til de Merlot vinstokke, der nu udgør 100% af beplantningen. Tidligere var der også en del Cabernet Franc, men da frugten fra disse vinstokke i en årrække aldrig kom med i den endelige vin blev disse vinstokke revet op og erstattet med Merlot.
Vinen gærer parcel for parcel i temperatursyrede betontanke i op til 4 uger inden den modner 19-21 måneder på fade hvoraf mindst 50% er nye hvert år. Herefter klares den traditionelt med friske æggehvider (2 stk. pr. fad) inden den er aftappes uden forudgående filtrering.
Resultatet er år efter år en af de mørkeste, mest dramatiske og mest kompakte Bordeauxvine på markedet, der ved siden af frugten og fylden hyppigt også kommer med så meget drive og syre, at nydelsen sjældent står mål med renommeet, hvis den bare åbnes og skænkes indenfor sine første 10 leveår. Således stryger den sjældent helt til tops ved de forskellige blindsmagninger, hvor man for astronomiske beløb kan opleve verdens mest ombejlede vine duellere imod hinanden.
Det er med andre ord ikke bare prisen, som gør, at man ikke bare lige snupper et par glas Petrus. Petrus kræver tålmodighed. Tid til at opleve et par dråber direkte fra flasken. Tid til nænsom dekantering, og så lang tid til at følge hvorledes den bare bliver ved med at udvikle sig mod større rummelighed og større kompleksitet i glasset.
Petrus er naturligvis med i Neil Beckett's antologi "1001 VINE, du skal smage før du dør", baseret på bidrag fra ikke færre end 45 hovedsageligt britiske og amerikanske vineksperter, lige som Petrus også altid vurderes med så stor respekt af de internationale smagsdommere, at der historier i omløb om at nogle af dem har undladt at offentliggøre deres bedømmelser når de har smagt vinen blindt.
Nærværende parti er leveret direkte fra Moueix i februar 2020, og flaskerne har således været opbevaret under optimale forhold siden aftapningen. Vi har ikke smagt vinen i forbindelse med hjemtagelsen.
Producent
bekrivelsen er på vej. Ind til da: Nyd videoen!
Oprindelse