Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- Spar 20% - Før 34.500,-,-
Château Petrus
- Spar 20% - Før 34.500,-,-
27.600,-
46.000,- pr. l.
34.500,-
Spar 6.900,-
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
96
Neal Martin - Januer 2016
Jancis Robinson
18
Jancis Robinson - Januar 2017
Stephen Tanzer International Wine Cellar
93+
Stephen Tanzer - Maj 2009
Wine Enthusiast
97
Roger Woss - Marts 2009
winedoctor by Chris Kissack
18,5
Januar 2016
Beskrivelse
Château Petrus - eller rettere bare Petrus, for noget slot er der jo ikke rigtig på stedet – er vel den ultimative kultvin. En vin hvor efterspørgslen altid overstiger udbuddet, en vin hvor der ingen rimelighed er mellem prisen og vinen i glasset, og så alligevel en vin, som enhver, der bare er middelsvært forelsket i de røde dråber, bør opleve mindst et par gange i livet.
Petrus har 11,4 ha. at gøre godt med alle placeret på toppen af plateauet i den allerøstligste del af Pomerol-appellation, hvor jordbunden har en særlig jern og lerholdig sammensætning, der har vist sig at passe fremragende til de Merlot vinstokke, der nu udgør 100% af beplantningen. Tidligere var der også en del Cabernet Franc, men da frugten fra disse vinstokke i en årrække aldrig kom med i den endelige vin blev disse vinstokke revet op og erstattet med Merlot.
Vinen gærer parcel for parcel i temperatursyrede betontanke i op til 4 uger inden den modner 19-21 måneder på fade hvoraf mindst 50% er nye hvert år. Herefter klares den traditionelt med friske æggehvider (2 stk. pr. fad) inden den er aftappes uden forudgående filtrering.
Resultatet er år efter år en af de mørkeste, mest dramatiske og mest kompakte Bordeauxvine på markedet, der ved siden af frugten og fylden hyppigt også kommer med så meget drive og syre, at nydelsen sjældent står mål med renommeet, hvis den bare åbnes og skænkes indenfor sine første 10 leveår. Således stryger den sjældent helt til tops ved de forskellige blindsmagninger, hvor man for astronomiske beløb kan opleve verdens mest ombejlede vine duellere imod hinanden.
Det er med andre ord ikke bare prisen, som gør, at man ikke bare lige snupper et par glas Petrus. Petrus kræver tålmodighed. Tid til at opleve et par dråber direkte fra flasken. Tid til nænsom dekantering, og så lang tid til at følge hvorledes den bare bliver ved med at udvikle sig mod større rummelighed og større kompleksitet i glasset.
Petrus er naturligvis med i Neil Beckett's antologi "1001 VINE, du skal smage før du dør", baseret på bidrag fra ikke færre end 45 hovedsageligt britiske og amerikanske vineksperter, lige som Petrus også altid vurderes med så stor respekt af de internationale smagsdommere, at der historier i omløb om at nogle af dem har undladt at offentliggøre deres bedømmelser når de har smagt vinen blindt.
Nærværende parti er leveret direkte fra Moueix i februar 2020, og flaskerne har således været opbevaret under optimale forhold siden aftapningen. Vi har ikke smagt vinen i forbindelse med hjemtagelsen.
Producent
bekrivelsen er på vej. Ind til da: Nyd videoen!
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Pomerol ligger på højre bred af Dordognefloden i Libournais. Appellationen dækker ca 800 ha relativt uniformt og fladt land. Den sydvestlige del er en smule mere sandholdig end den østlige del, som er rig på ler. Længst mod øst grænsede til St. Emilion findes en særlig jernholdig ler, "Crasse de fer", og netop i dette område findes tre af appellationens højst estimerede slotte, Petrus, Lafleur og Le Pin. Merlot er den dominerende druesort, og hvis der indgår andre druer er det som regel Cabernet Franc eller i endnu mindre grad Cabernet Sauvignon. Vinene er kendt for både at være charmerende og imødekommende som unge men også, særligt fra de bedre producenter, at kunne udvikle over mange år i flasken. Pomerol har ingen officiel klassifikation af appellationens producenter og dækker udelukkende rødvin.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter