Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 6 stk. 861,90
Côtes du Rhône à la rêverie Rouge - ØKO
- 6 stk. 861,90
169,-
225,33 pr. l.
6 stk.
861,90
143,65 pr stk.
Spar 152,10
Beskrivelse
En på en gang frugtig, saftig og dejlig intens Côtes du Rhône, fra Benjamin Béguin, som nu for alvor er stemplet ind blandt den hastigt voksende skare af vinmagere, som forstår at veksle økologisk dyrkede druer til vine med både power og subtil delikatesse.
Vinen er skabt på druer høstet nær den berømte Pont du Gard i den absolut allersydligste del af Rhône-distriktet, hvor Château Montfrin for få år siden erhvervede en lille vinmark på 1,3 ha. med runde rullesten ikke ulig dem, vi finder i Châteauneuf-du-Pape.
Druerne er Grenache og Syrah, og de er efter alle stilke er fjernet blevet knust og gæret uden fremmede gærstammer hver for sig i rustfrit stål, først ved lidt høj temperatur i et par dage for at "tilgodese de varme krydderier", som Benjamin Béguin udtrykker det, og dernæst ved 18-20 grader i 3 ugers tid. Herefter er den endelige cuvée sammenstukket hvorefter vinen er modnet i 10 måneder tanken frem mod aftapningen på flaske, der er sket uden klaring og filtrering og meget behersket stabilisering med svovl.
Dejlig duft af Sydfrankrig med vejsideurter, mørke blommer, kirsebær, kanel og lakrids. Derpå følger masser af karakter, intensitet og en gennemgående rund mundfølelse, der bliver eksekveret på en bund af bløde tanniner, som kun antydningsvis fornemmes til allersidst, hvis vinen nydes uden mad. Ikke noget muskelbundt, men alligevel velpolstret og i så smuk balance, at man gerne nyder et ekstra glas og et til…
Prøv den for eksempel sammen med en langsomt braiseret svinenakke tilberedt med æbler, timian, mørk øl, gulerødder og porre eller helt simpelt til en saftig steak tartare med hjemmegjorte dobbeltdyppede fritter.
Producent
10 km. sydvest for Avignon ligger landsbyen Montfrin på en lille bakke, og helt oppe på toppen knejser byens velholdte slot med den smukkeste udsigt ned mod det sted, hvor floderne Le Gard Ou Gardon og Rhône løber sammen. "Tous nous vivons sous un ciel de légende et l'oublions à chaque instant" står der over porten, og det bliver i vores meget frie oversættelse til: "Glem ikke et øjeblik at vi alle sammen skal kunne leve under den samme høje himmel".
Her har Jean René Claret de Fleurieu sammen med Benjamin Béguin i de senere år etableret en bemærkelsesværdig produktion af excellente økologiske olivenolier og friske fint krydrede ligeledes økologiske vine, der alle rammer markedet med et bemærkelsesværdigt gunstigt forhold mellem pris og kvalitet.
Jean René flyttede som ung til Paris hvor han i 1979 blev gift med den dengang unge tøjdesigner Agnès Troublé, og i mange år var han med til at skabe hendes i dag verdensomspændende brand "agnès b." For snart 10 år siden droppede de imidlertid de parisiske boulevarder og flyttede ind i det slot, som Jean Renés bedstefar have købt i tilbage i 1935.
Projektet startede med systematiske opkøb af små olivenlunde, omlægning til økologisk dyrkning og etableringen af Moulin des Ombres, der allerede har etableret sig som en af de ypperste olivenmøller i Frankrig. Siden fik Jean René også lyst til at kunne skænke sine egne vine, og derfor slog han til, da Domaine de Captives på sletten nede foran slottet i 2011 kom til salg.
Domainet på den anden side af Gard-floden med interessante vinmarker i grænselandet mellem Rhône og Languedoc var på købstidspunktet allerede under omlægning til økologi. En transformation som blev videreført og fuldført i 2013, og det forvandlede Château Monfrit fra et vartegn på toppen af en lille landsby til en moderne økologisk vingård.
Og selvom Jean René Claret de Fleurieu ikke længere er nogen årsunge (han er fra 1950) ligger han ikke på den lade side. Fremtiden er sikret ved, at datteren Aurore Claret de Fleurieu nu deltager i og ejer halvdelen af aktiviteterne og sammen følger de nu tidens trend ved i samarbejde med Expertise Vegane Europa SAS. (EVE) at dokumentere vingårdens veganer venlige produktionsprocesser, ved at eksperimentere med reduceret svovlindhold og ved at gå planken ud ved helt at fravælge svovling i nogle af vinene.
Disse sidste bærer det umiddelbart svært afkodelige navn ”Un coup de dés jamais n’abolira le hasard”, som kan oversættes til ”Kast med terninger vil aldrig få tilfældigheder til at forsvinde”. Udtrykket stammer fra et ikonisk digt af den franske symbolist Stéphane Mallarmé, der livet igennem kredsede om terningkastets symbolik og opfattede tilfældet og tilfældigheden som et livsvilkår, vi ikke kan flygte fra. Terningerne skal således minde os om det kontroltab og den uforudsigelighed, der er forbundet med produktion af naturvine.
“We could describe the team at Château de Montfrin in the style of Jacques Brel. But much more flattering, obviously … First, there is Jean-René, the one who writes poems on the walls. Who sends you haikus by text. Who names the cuvées as one writes an anthology. Who puts enormous pressure on his team and his partners by the very confidence he places in them. First, there is Benjamin, the one whose broad build allows him to shoulder more of the workload than others, dozens of hectares of vines and olive trees. His rough language is common place and helps in problem solving producing evermore assertive and elegant wines in the cellar. First, there is a team that makes everything look easy. Who understand the specificity of the chateau’s approach and which relays its corporate culture, perhaps even Culture, with a capital C. Montfrin is a piece of civilization. You should note that they are all Firsts among equals. Because in this team, everyone is important. And I’m proud, with my own team, to be a part of it…”
Jean Natoli, konsulterende ønolog og leder af det respekterede "Laboratoire Natoli & associés" som analyserer og kvalitetskontrollerer vinene fra Monfrin
Jean René Claret de Fleurieu og Chäteau Montfrin har været en del af Løgismose familien siden 2015. Du finder de vine vi aktuelt tilbyder her
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Distrikt
Cotes-du-Rhone er den generiske appellation for Rhonedalen og den dækker dermed et 200 km langt område og mere end 170 byer. Appellationen dækker både rød, hvid og rosévin, men i praksis er langt de fleste vine røde og lavet på en blanding af Grenache, Syrah og Mouvedre. Hvidvine laves blandt andet på Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc og Viognier. Langt størstedelen af vinene indenfor appellationen kommer fra den sydlige Rhonedal, og pga appellationens størrelse, er der stor spredning i kvalitet og pris. Generelt er dyrkningsforholdende gode i Rhonedalen med lune, tørre somre, og vinene er kendt for at være saftige og let krydrede med alkohol i den højere ende.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter