Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 250,75
Eilan Gillan Speyside single malt - 43% - 70cl
- 1 stk. 250,75
295,-
421,43 pr. l.
1 stk.
250,75
Spar 44,25
Beskrivelse
Eilan Gillans bud på en klassisk Speyside Single Malt uden røg og dikkedarer, men til gengæld spækket med elegance og finesse.
Whiskyen blev destilleret i 2009, lagret på sherryfade og flasket i 2015. Toner af malt, toffee, rosiner og trappist-øl toner frem i næsen, mens smagen er intens uden på nogen måde at være tung og sødladen.
Gillans Whiskyer er balancerede og besidder en uovertruffen renhed, og hans Speyside med dens diskret ristede fadtoner, malt og ahornsirup er ingen undtagelse.
Server den ved 16-18 grader af whiskyglas, eventuelt tilsat nogle få dråber vand, eller on the rocks.
Producent
Eilan Gillan er skotsk Whisky med franske forbindelser. Bag brandet står Olivier Blanc, der som direktør for Cognachuset Leopold Gourmel for længst slået sit navn fast. Hans Cognacer er kendt af connaisseurs som værende blandt de mest eksklusive, elegante og komplekse på verdensmarkedet.
Olivier Blanc har brugt sit liv på at ruske i konventionerne sætte spørgsmålstegn ved alt, hvad som folk i århundreder har accepterede som best practice omkring produktionen af Cognac. Han insisterede på at Cognac er et levende produkt, der på trods af destilleringen byder sig til med en fantastisk diversitet, der fortjente at blive eksponeret frem for at blive fadlagret og sammenstukket ihjel.
Som konsekvens af dette ophørte Olivier Blanc med at blande de forskellige årgange, når fordampningen bød at fadene skulle efterfyldes i modningsprocessen, og han opdagede, at han kunne skabe langt større delikatesse i aromaerne, hvis han tilsatte det destillerede vand lidt efter lidt, når alkoholen skulle bringes ned til den %, der giver den enkelte Cognac sit mest subtile udtryk.
Læg dertil fravalget af nedkøling og filtrering, fravalget af alle former for tilsætning OG tilvalget af dato for destillation og aftapning, så er det ikke til at komme udenom, at Olivier Blanc er lidt af et ikon.
Vores sommelier Thilde Maarbjerg mødte Olivier Blanc i Bordeaux i 2015 for at høre lidt nærmere om noget whisky, han tilsyneladende havde gemt i ærmet. Det var ikke ham selv, der har foreslået mødet, men på opfordring ville ham gerne give en præsentation: Det blev et møde med en ærketypiske livsnyder, som tidligt i samtalen kom ind på hvilke cognacs, han drak om morgenen, og hvilke han drak efter frokost, og han kunne ikke mindes, at han havde haft en dag uden spiritus i sit voksne liv.
Olivier nærer stor respekt for dygtige spiritusproducenter verden over, og for mere end 30 år siden blev han under et besøg i Skotland dybt fascineret af whisky, og de flasker han tog med sig hjem til venner og bekendte fik hurtigt ben at gå på. Det inspirerede ham til at skabe sin egne serie af whisky og projektet fik navnet Elina Gillan.
Olivier Blanc samarbejder med 3-4 af Skotlands bedste destillerier, som han besøger flere gange om året. Her udvælger han forskellige fade med destillater, som så flyttes til Olivier Blancs eget lager i Glasgow, hvor de passes og plejes frem mod aftapningen, der sker i henhold til Oliviers sædvanlige set up: Nul sminke, nul manipulation, nul tilsætning. Nul bullshit.
Det interessante er, at denne serie af fine Whisky ‘er hele tiden fornys. Som regel bliver der udbudt 6-8 forskellige om året alle i stærkt begrænsede mængder og alle med angivelse af, hvornår de er destilleret, hvornår de er tappet og hvorledes det er fadlagret.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter