Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 83,30
Hummerbisque m. Kari Gosse krydderi - 480g
- 1 stk. 83,30
98,-
1 stk.
83,30
Spar 14,70
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Beskrivelse
Groix & Nature har hjemme på den lille ø Groix ud for Bretagnes sydlige kyst. Øen bærer på en helt unik maritim gastronomisk arv, idet øens stolthed i mange år var en fiskeskole og hele 5 forskellige fiskekonservesfabrikker. Idag er kun Groix & Nature tilbage, som fortsat beskæftiger lokale mænd og kvinder.
De traditionelle opskrifter stammer naturligvis fra øens indbyggere og indeholder kun fisk og skaldyr leveret af lokale fiskere.
Hummerbisque med blå hummer, som anses for at være blandt de fineste af havets dyr. Den intense smag løftes af det bretonske krydderi Kari Gosse, som oprindeligt stammer fra det 14. århundredes Orient og er en blanding af blandt andet ingefær, nellike, kanel og gurkemeje. Traditionelt forbindes hummeren med dette krydderi.
Servér bisquen skoldhed alene eller med croutoner og lidt creme fraiche til. Bisquen kan også bruges som base i fiske- og skaldyrsaucer.
Hummerbisque med boghvedekiks og blomkålscreme
Opskrift til 6 personer
INGREDIENSER
- 1 flaske hummerbisque
- 500g blomkål
- 1 løg
- 60 cl mælk
- 15g smør
- 1 laurbærblad
- Salt og peber
Til boghvedekiks:
- 2 boghvede crepes
- 50g smør
SÅDAN GØR DU
Hak løget fint og steg det i en pande med smør indtil løget bliver blødt. Tilføj det vaskede blomkål og steg det, mens du tilføjer mælken.
Krydder med salt og peber og tilføj laurbærbladet. Lad nu blandingen simre med låg i 40 minutter.
Fjern herefter laurbærbladet og hold det varmt.
Dæk crepes med smør, og skær hver crepe i 12 stykker. Læg dem i en varm ovn (240 ° C), indtil de begynder at tage farve. Hold dem derefter varme.
Servér hummerbisque I suppetallerkner og top med blomkålscreme og kiks.
Ingredienser
vand
hummer *
27 %
fisk *
purerede tomater
(tomat, tomatsaft, salt, surhedregulerende middel: citronsyre)
skalotteløg
gulerødder
armagnac
hvedemel *
olivenolie
selleri *
salt
(fra Guérande)
Smør *
hvidløg
Kari Gosse krydderi
0.02 % (ingefær, gurkemeje, kryddernellike, chili, kanel, peber)
Producent
Groix & Nature har hjemme på den lille ø Groix ud for Bretagnes sydlige kyst. Øen bærer på en helt unik maritim gastronomisk arv, idet øens stolthed i mange år var en fiskeskole og hele 5 forskellige fiskekonservesfabrikker. Idag er kun Groix & Nature tilbage, som fortsat beskæftiger lokale mænd og kvinder.
De traditionelle opskrifter stammer naturligvis fra øens indbyggere og indeholder kun fisk og skaldyr leveret af lokale fiskere.