Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
Økologisk Ølandshvedemel
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Netto
Forhandles i Netto i udvalgte uger
Beskrivelse
Ølandshveden er en af de oprindelige hvedesorter i Norden og stammer fra den svenske ø Øland. Sorten var ved at blive glemt, indtil forskeren Hans Larsson såede nogle få kerner i 1995, som et forsøg. I dag er ølandshveden kendt af de fleste danskere, bland andet for sit høje proteinindhold samt sin gode nøddeagtige kornsmag. På grund af sit høje proteinindhold, kan ølandshvede binde mere vand, end de fleste andre kornsorter, og deje på ølandshvedemel bør derfor også æltes længe. Melet er derfor ideelt til fugtige deje, som langtidshæves og som bliver til luftige brød med en god saftig krumme og fantastisk smag.
Ingredienser
groft formalede ølandshvedekerner *