Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 75,65
Piment d'Espelette krydderi
- 1 stk. 75,65
89,-
1 stk.
75,65
Spar 13,35
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Piment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde pebre høstes i sensommeren og tørres hængende på huse og balkoner i byen. Krydderiet er stærkt og elegant på samme tid, og det fremhæver smagen i din mad uden at overdøve de øvrige ingredienser. Det kan bruges i et utal af retter, i byens lille chocolaterie bruges det fx i deres fyldte chokolader.
Piment d'Espelette er den eneste franske paprikachili som har opnået den beskyttede europæiske IGP oprindelses-betegnelse. Chilierne til krydderiet skal således dyrkes, forarbejdes og emballeres i kommunerne Larressore, Souraïde, Aïnhoa, Cambo-les-Bains, Espelette, Halsou, Itxassou, Jatxou, Saint-Pée-sur-Nivelle eller Ustaritz. Kommunerne ligger i det Sydvestlige Frankrig nær den spanske grænse og Atlanterhavet afgrænset af bakker og Pyrenæerne. Klimaet er varmt med relativ megen regn og uden de store udsving i dags- og nattetemperaturer. Til gavn for især tørringen af chilierne er området også begunstiget med den varme søndenvind, "haize hegoa".
De tørrede chilier formales til et orange pulver. Krydderiet udgør en væsentlig del af egnens identitet, regionale køkken, og nu også økonomi.
Ingredienser
tørret og knust Piment d'Espelette peber
100 %
Producent
Sarl Accoceberry er et familieforetagende, der ligger i byen Espelette, højborg for det baskiske krydderi Piment d'Espelette, i hjertet af Baskerlandet. Tilbage i 1959 åbnede Accoceberry en slagterbutik i byen, som siden har udviklet sig en hel del, for i dag dækker virksomheden over 2 butikker, en konservesfabrik og et lager på 800m².
Foruden slagtervarer sælger Pierre Accoceberry i dag også charcuteri, færdigretter, konserves, saucer - og selvfølgelig Piment d'Espelette - i sine butikker.
Samtlige varer tager udgangspunkt i det baskiske køkken, og råvarerne er også udelukkende hentet hos lokale leverandører - her er virkelig tale om terroir-baseret gastronomi!