Fakta
- 6 stk. 1.912,50
Saint-Joseph Clos de Cuminaille
- 6 stk. 1.912,50
375,-
500,- pr. l.
6 stk.
1.912,50
318,75 pr stk.
Spar 337,50
Beskrivelse
Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han noterde: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en up and coming superstar. Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sine første jordlodder.
Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet. Dette var således Pierres første vin og på mange måder er dette stadig hjertebarnet i den efterhånden imponerende kollektion.
Druerne sorteres allerede under høsten og igen, når de ankommer til vingården. Herefter fjernes alle stilke og druerne køles ned for at få lov til at udveksle aromaer i op til 6 dage inden den alkoholiske gæring sættes i gang i træ og rustfrit stål. Efter gæringen får den jomfruelige vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den fyldes i små fade fra Allier og Nevers (30% nye) for at modne i 18 måneder frem mod sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske.
En stilfuld ambassadør for druen og det nordlige Rhône med smukke noter af solbær, skovhindbær og viol, der snart får følgeskab af helt mørk chokolade, lakrids, espresso og aromatisk peber. Rig, men ikke egentlig kraftig. I stedet er det de modne nærmest polerede tanniner der spiller og skaber en imponerende smuk finish. En Saint Joseph, der allerede charmerer med sit fine spil mellem mineralitet og søde tanniner, og dermed skal tælles blandt de bedste i appellationen.
Dekanter gerne inden servering. Prøv den til for eksempel stegt lever fra hårvildt (eller alternativt kalv) med sauté af sorte trompetsvampe og bacon.
Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter formidler magien i flaskerne.
Producent
Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han i sin tid skrev: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Siden er det gået slag i slag og Pierre Gaillard kan i dag tilbyde en af de mest interessante kollektioner i nordlige Rhône skabt på et spændende miks af frugten fra egne eller lejede vinmarker kombineret med frugten fra betroede druedyrkere.
Hele potentialet mødes i kælderen som ligger udenfor landsbyen Malleval højt oppe på skråningerne langs Rhônefloden. Her gærer druerne til vin i rustfrit stål eller træ alt efter type. Omrøring, overpumpning og sidenhen omstikning begrænses til et minimum og resultatet er en gennemgående transparence og lykkelig elegance i alle vinene, som er ganske enestående.
Bonusinfo:
Både far og datter er også optaget af vinens kulturhistorie og den måde man lavede vin på før i tiden. Det har de sidste 15 udløst et samarbejdet med "Musée Gallo-Romain" i Saint Romain-en-Gal, hvor de har lagt vinstokke og vin til et projekt, der hedder "TOUS LES CHEMINS MÈNENT AU RHÔNE" (Alle veje fører til Rhône). Sammen med museumsfolkene nørder de i mikroskala med at rekonstruere, hvorledes Romerne forvandlede druerne til vin og efterfølgende forsøgte af Historisk konservere og smagsætte den med f.eks. irisrod, bukkehorn, honning, harpiks og måske endda også havvand.
Familien Gaillard har været en del af Løgismose familien siden 2015. Du ser vores aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter