Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksMortensaftenJul med LøgismoseJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.198,50
Sancerre Rouge
- 6 stk. 1.198,50
235,-
313,33 pr. l.
6 stk.
1.198,50
199,75 pr stk.
Spar 211,50
Beskrivelse
Rød Sancerre bliver overset af mange af dem, der ellers erklærer deres kærlighed til druen Pinot Noir, dels fordi vinene ikke er helt billige, dels fordi de produceres i så forsvindende små mængder, at de for størstedelens vedkommende nydes på de mange små restauranter og udskænkningssteder i og omkring den lille by på bakketoppen, der lægger navn til vinen.
Sådan er det også hos Bernard Reverdy, som kun har få parceller med Pinot Noir at gøre godt med. Til sammen bare knapt 3 ha. med op til 50 år gamle vinstokke, som skal levere frugt både til familiens Sancerre Rosé og så til denne Sancerre Rouge, som især begejstrer, når Pinot Noir druerne som her i 2022-årgangen når en modenhed, som ingen havde drømt om, før vi begyndte at fable om den globale opvarmning.
Høsten foregår med hjælp fra familiens superavancerede høstmaskine og den overstås på et par timer præcis den dag hvor analyser og smagninger viser, at modenheden eller rettere balancen mellem sukker, syre og ekstrakt i druerne er optimal.
Alle stilke fjernes inden druerne knuses og pumpes op i rustfri ståltanke hvor de blandes med skallerne fra rosévinen, der altid sættes i gang lidt før rødvinen. Gæringen får lov til at starte langsomt uden tilsætning af fremmede gærstammer, og undervejs røres der hyppigt rundt i den gærende vin for at ekstrahere ekstra farve og aroma. Halvdelen af vinen modner efterfølgende på brugte 600 liters fade, mens resten forbliver sur Lie i ståltankene indtil den endelige cuvée efter 10 måneder sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.
En lys Pinot Noir med dejlige friske noter at hindbær, skovjordbær og ribs, der suppleres af friske urter og et lille diskret, men interessant krydderi fra fadlagringen. Derpå let og aromatisk i munden, hvor finkornede tanniner bidrager med friskhed og imponerende længde. En let og forfriskende Pinot Noir med en særlig afdæmpet charme, som langsomt kryber ind under huden.
Et fint match til svinekød, stegt stadig blodigt andebryst, og direkte fremragende som det røde alternativ til grillede hvide fisk. For eksempel en Gedde, der lige er trukket op fra Europas sidste vilde flod.
Producent
Domaine Bernard Reverdy et Fils (eller Reverdy Bernard & Fils som de nu kalder sig) har leveret gnistrende rene og arketypiske Sancerre vine til Løgismose i en lille menneskealder, og vi har en meget stor skare af kunder, som trofast venter på at den nye årgang skal blive frigivet, når vi endnu engang har måttet melde udsolgt, fordi vi simpelthen kan sælge flere flasker end familien er i stand til at sende i Danmarks retning. Sådan har det været i mange år, og efter vi har valgt at sætte fornyet fokus på salg til restauranter, er presset på vinene ikke blevet mindre.
Domaine Reverdy ligger i udkanten af den lille landsby Verdigny, og her kan familien dokumentere, at deres forfædre har dyrket druer og lavet vin helt tilbage i 1500-tallet. Som en kuriositet har de endda fået fremstillet en meget smuk stamtavle, som pryder den ene endevæg i det hyggelige smagelokale. Og der er mange Reverdy’er i Verdigny og omegn. Hele 35 viser opslag i den lokale telefonbog, som de franske teleselskaber stadig får trykt på papir.
Da Lene Grønlykke svingede forbi tilbage i 1880 var Noël Reverdy og Claudine, der senere skulle blive hans hustru, netop begyndt at arbejde sammen med faren/svigerfaren Bernard Reverdy, og det er de to der har udvidet og udviklet Domaine Reverdy til den moderne vingård, den er i dag.
Efter noget der lignede et tiårs tilløb kunne de i slutningen af 1998 endelig rykke ind i en ny kælder og indkassere alle de fordele, som det førte med sig. Undervejs havde de fået sønnen Romain, som vist aldrig blev spurgt om hvilken retning han skulle tage.
I 2008 havde Romain afsluttet sin uddannelse som ønolog og efter studieophold på diverse vingårde var det hans tur til at arbejde skulder ved med sin far og i dag er det Romain, hans hustru Laura og svogeren Thibaud som fører familietraditionerne videre.
Ja de er såmænd allerede tilføjet det meget detaljerede familiestamtræ.
Familie ejer efterhånden 19 ha. fordelt på 43 parceller hovedsagelig i Chaudoux, men også i 4 andre af de 14 kommuner, som Sancerre appellationen omfatter, og i tråd med tidens bedste skik mødes de i gæringstankene i de 3 hovedgrupper Caillote (kalkrig jordbund med store mængder delvist nedbrudte sten), Terreblanche (nogenlunde ligelig blanding af ler og kalksten) og Silex (flint).
Hos Reverdy er fordelingen mellem de 3 jordbundstyper 60/30/10, og det er så de 3 aromatiske profiler som Romain har at jonglere med, når de endelige cuvéer skal sammenstikkes og den rette gnistrende rene, sprøde og mineralske aromaprofil skal findes.
Reverdy'erne har siden 1980 og i nu 3 generationer været en del af Løgismose familien. Du finder deres aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Loire er opkaldt efter floden Loire i det nordlige Frankrig, som med sine ca 1000 km er landets længste. Vinområderne ligger som perler på en snor fra Muscadet i den vestligste del ved udløbet i Atlanterhavet til Sancerre og Pouilly Fumé dybt inde i det centrale Frankrig. Loire dalen kaldes også Frankrigs have, og anses af mange for at være et decideret frugtparadis. Sauvignon Blanc trives godt i den indre del, hvor der fremstilles tørre hvidvine, men den centrale del er mere præget af Chenin Blanc. Variationen i vintyper er større for denne drue, og der fremstilles både stille og mousserende vine i varierende sødmegrader, samt ædelsøde vine. Rødvine laves hovedsageligt af Cabernet Franc men også Pinot Noir samt en håndfuld lokale sorter.Distrikt
Sancerre ligger i den indre del af Loire dalen i det centrale Frankrig. Jordbunden er rig på flint og kalk og bliver ofte tillagt æren for vinenes mineralske, sprøde udtryk, særligt hvidvinene. Appellationen dækker ca 2800 ha og inkluderer hvidvine på Sauvignon Blanc og rød og rosevine på Pinot Noir. Hvidvinene er blandt Frankrigs mest populære og er typisk blomstrende, tørre og friske med grønne toner af græs og asparges.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter