Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 55,25
Svesker i Armagnac
- 1 stk. 55,25
65,-
1 stk.
55,25
Spar 9,75
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Beskrivelse
Vi tøver ikke med at udnævne disse svesker til at være verdens bedste svesker. For lige præcis i området omkring byen Agen har man det helt rigtige klima, den rette jordbund, de optimale blommesorter og sidst men ikke mindst den rette tålmodighed og skånsomhed, hvad angår såvel høsttidspunkt som tørreproces. Resultatet er en sveske med den optimale fugtighed, konsistens og intensitet i smagen. I dette produkt får svesken selskab af en anden af egnens specialiteter, spiritusen Armagnac, hvilket resulterer i en dessert, som mest er for voksne! Server sveskerne sammen med en creme Chantilly, flødeskum eller vaniljeis og nyd en vaskeægte klassiker fra det franske bistrokøkken - i virkeligheden en genial afslutning på et solidt måltid klassisk fransk bistromad, idet desserten også rummer en digestive.
Ingredienser
Agen svesker
45 %
vand
Armagnac 40%
9 % (sulfitter)
sukker
0
Producent
Pruneaux de Menet har hjemme i sveskernes hovedstad, Villeneuve sur Lot i det sydvestlige Frankrig, og er derfor meget passende specialister i de berømte svesker fra Agen.
Sveske-blommerne leveres ind af lokale producenter i månederne september til december, hvorefter Pruneaux de Menet nøje kontrollerer kvaliteten af frugten. Kun de smukkeste sveskeblommer kommer gennem nåleøjet. Herefter udføres den afgørende tørreproces i store trækasser "palox", som tillader luften at cirkulere. Efterfølgende opbevares sveskerne ved 6 grader C og 70% luftfugtighed.
Agen sveskens historie daterer tilbage til det 12. århundrede, hvor munke fra klosteret Abbaye de Clairac medbragte nogle planter fra Syrien og podede disse på de lokale blommetræer. Ud af dette opstod en helt ny stor og saftig blommesort med en meget smuk farve, som med det samme fandt sig til rette i det sydvestfranske klima. Således kom Agen svesken til verden!