Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 6 stk. 657,90
Toscana Rosso Villa Antinori 37,5cl
- 6 stk. 657,90
129,-
344,- pr. l.
6 stk.
657,90
109,65 pr stk.
Spar 116,10
Anbefalinger
James Suckling
91
A bright and fruity red with currant and berry character. Light vanilla. Medium body. Crisp finish. Sangiovese, cabernet sauvignon, and merlot. Drink now. August 2023.
Wine Enthusiast
90
The nose balances rich fruit and stony minerality, with a flash of raw meat lending additional depth. That sanguinity swells on the palate, but plum skin and sour cherries push back. The tannins and acidity are both composed and serene. Danielle Callegari - Januar 2023
Beskrivelse
Marchesi di Antinori er et af de få vinhuse, som har formået at forblive fokuserede på kvalitet, mens de hen over en 30-årig periode gennemgik transformationen fra at være et historisk og pålideligt vinhus i Firenze til at være en af de største spillere på den italienske vinscene med en samlet produktion på mange millioner flasker fra 10 veldrevne vingårde i Toscana, Umbria, Piemonte og Puglia.
Denne Villa Antinori Rosso har været med på hele rejsen. Den blev første gang produceret af Piero Antinori ’s far Niccolò Antinori tilbage i 1928, og dette var den første Chianti, som var fremstillet med henblik på at modne og udvikle sig i flasken.
Bortset fra nogle få grafiske justeringer er etiketten den samme som dengang, men vinen er naturligvis fulgt med tiden, og da succesen til sidst betød, at Piero Antinori ikke kunne skaffe frugt nok fra familiens vinmarker indenfor Chianti Classico-zonen valgte han i 2001 at løfte familiens vigtigste label ud af Chianti Classico, så han i princippet kunne trække på frugt fra hele Toscana. Det var på papiret en dramatisk beslutning, som dengang forargede mange, men da vinen stadig smagte fortræffeligt, viste det sig, at Antinoris brand var stærkere end Chianti Classicos image. Denne legendariske vin klarede således transformationen uden væsentlige skrammer.
I dag er vinen fortsat domineret af Sangiovese, men hvert år får den klassiske Chianti-drue selskab af Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og senest også en smule Petit Verdot. Den endelige drueblanding fortaber sig og er sikkert heller ikke helt den samme i de første og de sidste af de omkring 1,5 mio. flasker, der blev produceret i 2020.
Alle stilke fjernes, inden druerne presses og mosten får lov at samle aroma i op til 48 timer forud for gæringen i rustfrit stål. Herefter følger for 2/3 af vinens vedkommende 12 måneders modning på brugte franske og ungarske fade, mens den sidste 1/3 af vinen forbliver i tankene, indtil den endelige cuvée sammenstikkes. Aftapningen blev påbegyndt i juli 2022.
Resultatet er en fint krydret vin med en dejlig moden frugtprofil, som på trods af fadlagringen og de "fremmede" druer fortsat lader Sangiovese-druen shine. Mellemfyldig med velintegrerede tanniner, som får vinen til at virke overraskende umiddelbar og samtidig etablerer en lang og vedholdende finish. Simpelthen et imponerende kvalitetsniveau, især når mængderne tages i betragtning.
Producent
Giovanni di Piero Antinori blev medlem af “Arte Fiorentina” - Firenze 's forenede vinavlere - helt tilbage i 1385, og lige siden har familien Antinori uden afbrydelser beskæftiget sig med dyrkning af druer og fremstilling af vin. 27 generationer på stribe er det foreløbig blevet til nu hvor Marchese Piero Antinori har afleveret stafetten til sin datter Albiera Antinori for at hun sammen med sine to søstre Allegra og Alessia kan løfte familiearven videre.
Og der er noget at løfte på. På godt 50 år har Piero Antinori på en visionær blanding af progressiv nysgerrighed, talent og stædighed forvandlet Chianti for altid og samtidig skabt et familieimperium, som trods voldsomt vokseværk på imponerende vis er forblevet funderet på en næsten fundamentalistisk tro på kvalitet.
Grundstenen blev lagt i 1961 via det legendariske samarbejde med den berømte vinkonsulent Giacomo Tachis. Piero Antinori kalder det den revisionistiske periode hvor forskellige vinfremstillingsteknikker, nye teknologiske muligheder og nye måder at modne vinene på blev endevendt.
Det første nybrud kom i 1968 med vinen Sassicaia, som blev skabt på de "Bordeaux" druer, som Mario Incisa della Rochetta havde plantet i Bolgheri lige efter anden verdenskrig. Siden fulgte i 1971 Tignanello som, ved at smide de grønne druer på porten og samtidig blev modnet på små franske fade, varslede den kommende revitalisering af disciplinen for Chianti Classico, og da man i 1978 havde et lille overskud af Cabernet Sauvignon druer i Tignanello marken poppede den første udgave af Solaia op.
Alle 3 vine blev tidligt verdensberømte og da Piero Antinori samtidigt opgraderede de forskellige Chianti vine fra Santa Cristina, Pèppoli og Badia a Passignano blev fundamentet skabt for en imponerende ekspansion:
1985: Første årgang fra familiens ejendom Castello della Sala i Umbrien
1990: Første årgang fra familiens ejendom Guado al Tasso i Bolgheri
1990: Første årgang fra tilkøbte La Braccesca i Montepulciano
1991: Familien overtager i samarbejde med Eduardo Matte et stutteri i Maipo Valley i Chile og forvandler det til Bodega Haras de Pirque med 150 ha. tilplantet med vinstokke.
1993: Efter grundige forundersøgelser investerer familien i 200 ha. i Napa Valley og etablerer Antica Winery.
1994: Efter 5 års partnerskab erhverves Prunotto i Piemonte
1995: Første årgang fra tilkøbte Pian della Vigne i Montalcino
1995: Første årgang fra tilkøbte Fattoria Aldobrandesca i Maremma
1998: Første årgang fra Tormaresca som forenede de 2 vingårde Tenuta Bocca di Lupo i Castel del Monte og Masseria Maìme i Salento
2007: Første årgang fra tilkøbte Tenuta Monteloro oppe i Appeninerne bag Fiesole
2007: Første årgang fra tilkøbte Fattoria Le Mortelle i Maremma
2012: Det nye imponerende vineri i Chianti Classico indvies efter 7 års planlægning og byggeri.
Oprindelse
Region
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter