Château Léoville-Poyferré
2 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Fine Wine
- FLERE - Château Léoville-Poyferré - 4,5l
6 fl. Leoville Poyferre 82/83/89/90/95/96 OWC
31.500,-
7.000,- pr. l.
- 2021 - Château Léoville-Poyferré - 0,75l
Château Léoville Poyferré
97 pointJeb Dunnuck
1.395,-
1.860,- pr. l.
Château Léoville-Poyferré
Der er produceret vin fra det terroir som Château Léoville Poyferré står på siden 1638 og slottet har lige som de fleste andre en broget historie med mange ejere og med mange bump undervejs. Det største i 1840 hvor det oprindelige slot blev fordelt i en søskendeflok, hvorefter vi fik de tre Leoviller Barton, Lascases og Poyferré.
Den nuværende æra begyndte i 1920 da Familien Cuvelier kom til, og i de første mange år fik slottet slet ikke den nødvendige opmærksomhed og det var i mange år almindelig kendt at man her kunne få en 2. Cru Classé til en fair pris, men også at vinen sjældent, for ikke at sige slet ikke, levede op til sin fornemme klassifikation.
Det begyndte så småt at ændre sig i 1959 da Professor Emile Peynaud blev tilknyttet som konsulent, men det kneb med lysten til vedligehold og investeringer og vi skal helt frem til 1979 før Léoville-Poyferré for alvor igen begynder at række ud efter stjernerne. Det sker da den daværende administrator Roger Delon går bort efter en blodprop og Didier Cuvelier får overdraget ansvaret og flytter ind på slottet for at stå i spidsen for det der viste sig at blive et langt og vedvarende comeback.
Didier Cuvelier var ikke selv vinmager men via massive investeringer og en helt anderledes support først til Emile Peynaud og senere til Michel Rolland, som tog over efter Emile Peynaud i 1983, har han formået at løfte Château Léoville Poyferré tilbage til det niveau, man med rette kan forvente af et slot, der er blevet begunstiget med en placering i 2. Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen.
Didier Cuvelier sørgede for, at der blev nedlagt dræn i vinmarkerne, at og at stort set alt blev genplantet med nye og bedre kloner samtidig med at der i 2 omgange blev bygget nye kældre som gjorde det muligt at vinificere parcel for parcel og siden modne vinene under optimale forhold.
Den første store vin i den nye æra kom i 1982 og vinen var samtidig Professor Emile Peynauds svanesang. Siden er de forskellige tiltag langsom slået igennem i vinen og i hele det nye millennium har kvaliteten været imponerende høj og stabil hvilket også er blevet bemærket af de internationale kritikere som er begyndt at viftet med deres 100-ponit når de besøger slottet og smager vinene. For eksempel skrev Robert Parker da han i april 2010 smagte 2009-årgengen "The 2009 is even better than the 2000, 2003, and 2005. One of the stars of the vintage, it will be interesting to see if Poyferre ultimately eclipses Las Cases as the finest of the three Leovilles."
Didier Cuvelier lod sig pensionere efter høsten i 2017 og i dag er det hans niece Sara Lecompte Cuvelier, som sidder for bordenden. mens ønologen vinmager Isabelle Davin sikrer kontinuiteten i kælderen.