Gross & Gross
1 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- Medlemsrabat1 stk. 145,00
Sauvignon Blanc Südsteiermark Jakobi
195,-
260,- pr. l.
Medlemspris 145,-
pr. stk. v/1
Gross & Gross
Gross & Gross er en alliance mellem de to vingårde Weingut Gross og Vino Gross, og også en forunderlig historie om de to brødre Johannes og Michael fra Steiermark, som forelskede sig i de to søstre Martina og Maria. De giftede sig. De fik børn og de arbejdede under det samme tag, indtil deres investeringer i vinmarker i Štajerska ledte frem til, at Michael og Maria kunne forfølge lykken på deres egen vingård i Slovenien. Og nu bruger de så Gross & Gross som et frirum - eller en legeplads om man vil - hvor der er dejlig højt til loftet, og hvor de kan fastholde og videreudvikle deres fælles projekter.
De første år handlede det udelukkende om vinen Jakobi fra Südsteiermark, det østrigske epicenter for Sauvignon Blanc, opkaldt efter en af de store festdage i Steiermark og forsynet med en gammel landmandskalender på etiketten, som oprindeligt blev udviklet til analfabeter. Senere fik den selskab af en Muscat, som har fået mormoderen kælenavn og i tilgift en 100-års kalender på etiketten, som spår om fremtiden og minder vinbønderne om deres opgaver i årets løb, og til sammen er dette en af de smukkeste vingaver, man kan forestille sig.
Læg dertil at de to brødres lillesøster Veronika Mitteregger nu også er kommet med i Gross & Gross. Under sin graviditet tilbage i 2015 ærgrede hun sig over, at hun ikke kunne købe en druesaft som tilnærmelsesvis kom i nærheden af den smagsoplevelse hun mindedes, da hun som barn gik rundt og smagte på druerne i vinmarken, og hun begyndte at fantasere om en slank, ren og elegant druesaft med en smuk syre, der kunne nydes som aperitif eller gennem hele måltidet til fornøjelse for dem, der ventede sig, dem der skulle køre bil eller dem der bare ikke lige havde lyst til alkohol.
Juice eksperter blev konsulteret, og brødrene blev overtalt til at kultivere et par parceller med henblik på produktion af saft. Den første friskpressede saft fra 2018-høsten smagte vidunderligt, og med hjælp fra den nyeste teknologi der muliggjorde en ultrakort pasteurisering proces med lynhurtig opvarmning og ditto afkøling lykkedes det at bevare druerne sort typiske aromaer, således at den pasteuriserede saft stadig smagte vidunderligt!
Veronika fik med venners hjælp udviklet den smukke label og den nye druesaft kom det til at hedde Flein, som også var det kærlige kælenavn, hun havde givet sin lille datter. En sammentrækning af Fein und Klein.
Vin freaks og sommelierer, som allerede har smagt Flein er begejstrede, og i efteråret 2021 er situation den, at de 3 søskende kan sælge mere end de producerer, og at flere druer i serien og også mousserende druesaft er under opsejling.