VIN & MAD
På en gastronomisk rejse til Italien
At rejse er at leve. Sådan lyder H.C. Andersens berømte citat. Den gastronomiske drømmedestination hedder Italien, hvor tiden til det gode måltid altid er høj prioritet, og hvor aftenerne er tiltagende lune og længere. På de næste sider bringer vi Italien hjem i køkkenet med italienske vine i glasset og pastaopskrifter fra støvlelandets regioner – og mærker i den grad, at vi lever.
16. februar 2024
Magasin nr. 1 2024
Toscansk Vermentino & Tortelli med jomfruhummer
Dejlig fokuseret til den let blomstrende og elegante side. En vin, med nok aroma til at fungere som aperitif, og et eminent makkerpar sammen med pasta og skaldyr, hvor der ikke bliver sparet på fløden!
Den sarte, søde smag af jomfruhummer og friske, fedmefulde straciatella får modspil fra en citronspækket sauce. Med et glas kølig toscansk Vermentino til er du ikke langt fra en italiensk havbrise.
Hvidvin med vulkanske rødder & havets frugter
Dejlig diskret duft af kamilleblomster, iris, saftige hvide ferskner, akaciehonning og citron, med en frisk og sprød mundfølelse og en snert af bitre urter, salt og søde mandler, der bidrager til en herlig afslutning! Skænk vinen til et hav af havets frugter.
Til denne ret med Tagliolini skal du vælge fisk og skaldyr i sæson. Spørg gerne fiskehandleren, hvad netop er kommet i havn med fiskekutteren
TOSCANSKE DRÅBER & LAM
Rubinrød farve med aromaer af vilde kirsebær, solbær, søde blommer og et strejf af mørk chokolade, når næsen stikkes i glasset. Ren i sin frugt og præget af silkebløde tanniner. Enestående og fantastisk mundrensende, når der står lam på menuen.
Pappardelle med lammeragout emmer af det autentiske, italienske landkøkken, hvor smagen og de gode råvarer aldrig kompromitteres.
Feminin Barbera og grøn ostegnocchi fra Piemonte
Fin feminin forførelseskunst, hvor sødmefyldte røde frugter og pikante krydderier lokker. Superaromatisk og med en dybde, der gør det til det indlysende valg til ostefyldte rabaton.
Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ricotta og æg – en form for grøn ostegnocchi, der har fået vokseværk