VIN & MAD
VIN & ASPARGES
Tre mulige til det umulige. Det har aldrig været nogen nem opgave at matche vin og asparges og gang på gang har opgaven givet selv garvede sommelierer hovedbrud. Men hos os skal der naturligvis vin til asparges. En god tommelfingerregel lyder, hvis vinen kommer med en frisk og ungdommelig syre og befinder sig et sted mellem tør og næsten helt tør, så vil det aldrig gå helt galt!
GRØNNE ASPARGES MED MORKLER À LA CRÈME & SAUVIGNON BLANC FRA FRITZ WASMER
Med grønne asparges serveret med flødeglaserede morkler, på godt dansk à la crème, og ledsaget af et glas kølig Sauvignon Blanc fra vores gode ven Fritz Waßmer er du godt nær endnu et perfekt match. Vinen er flot blomstrende og superaromatisk med markante noter af hyldeblomst, stikkelsbær, citrus, fennikel og sprødhed. Prikken over i'et er vinens mundrensende syre, der spiller op til fedmen i osten. Velbekomme!
STEGTE HVIDE ASPARGES MED RYGEOSTSAUCE & HVID SPÄTBURGUNDER
Hvide asparges på ''løgismosesk'' – en udsøgt forret med fede, hvide asparges, som stadig holder på deres sprøde konsistens efter, de har mødt den varme pande og en skefuld smør. En af vores helt store gastronomiske kærlighedsaffærer, rygeosten, er her midtpunkt i en cremet smørsauce – en sauce du nok ikke glemmer foreløbigt, når du har smagt den. Retten er rigtig dejlig til hvidvinen lavet på Tysklands spidskompetence Spätburgunder. Denne type vin kaldes også Blanc de Noir, der uden skindkontakt er forvandlet til en herlig hvidvin, som med sin duft af hindbær, skovjordbær, æble og pære samt sin sprødhed af underliggende citrus giver den helt rigtige aromaprofil og mundfølelse til forårets fineste forret.
Kend dem på knækket
TARTE FLAMBÉE MED GRØNNE ASPARGES & PINOT GRIS FRA ALSACE
Hvis du har været et smut forbi Alsace, har du helt sikkert set Tarte Flambée eller i den tyske del af området, Flammkuchen på menukortet. Den sprøde, nære slægtning til pizzaen er uhyre simpel at tilberede og med få, gode råvarer er du sikret en succes. I denne vegetariske udgave er hovedrollerne givet til de grønne asparges og Munster-osten, som efter et møde under ekstrem høj varme er en enhed i særklasse! Servér retten med iskold Alsace-vin, gerne Pinot Gris fra Leon Beyer. Vinen er en klassisk tør hvidvin, der samtidig viser en lille snert af restsødme, som harmonerer med den bløde og fede Munster-ost. Desuden rund i smagen og med god mundfylde, som i perfekt balance med vinens syre matcher de sprøde grønne asparges. Prøv makkerparret og se om du enig med vores sommelier og kok, som under tilblivelsen udbrød: “Hold k*** det smager godt – et match made in heaven!”
RÅVAREFOKUS
ASPARGES
Hvad er forskellen på grønne og hvide asparges, hvordan skal asparges opbevares og hvordan skal de tilberedes?