VIN & MAD
VIN & ASPARGES
Tre mulige til det umulige. Det har aldrig været nogen nem opgave at matche vin og asparges og gang på gang har opgaven givet selv garvede sommelierer hovedbrud. Men hos os skal der naturligvis vin til asparges. En god tommelfingerregel lyder, hvis vinen kommer med en frisk og ungdommelig syre og befinder sig et sted mellem tør og næsten helt tør, så vil det aldrig gå helt galt!
GRØNNE ASPARGES MED MORKLER À LA CRÈME & WEISSBURGUNDER TROCKEN
Med grønne asparges serveret med flødeglaserede morkler, på godt dansk à la crème, og ledsaget af et glas kølig Weissburgunder Trocken 2024 fra Grüne Hügel er du godt nær endnu et perfekt match. Vinen har noter af parfumeret mandarin og modne pærer og kommer med en cremet tekstur og en mineralsk bund. Her er ingen slinger i valsen, bare et dejligt match. Velbekomme!
STEGTE HVIDE ASPARGES MED RYGEOSTSAUCE & VOUVRAY
Hvide asparges på ''løgismosesk'' – en udsøgt forret med fede, hvide asparges, som stadig holder på deres sprøde konsistens efter, de har mødt den varme pande og en skefuld smør. En af vores helt store gastronomiske kærlighedsaffærer, rygeosten, er her midtpunkt i en cremet smørsauce – en sauce du nok ikke glemmer foreløbigt, når du har smagt den. Retten er rigtig dejlig til hvidvinen lavet på 100% Chenin Blanc fra Vouvray, hvor den lille restsødme på lidt mere end 8 g vidunderligt balanceres, nærmest forsvinder, bag frisk læskende syre og kridtagtig mineralitet. Cremet og rigt blomstrende såvel i næsen som i munden, hvor hvide ferskner, kvæder og underliggende citrus giver en helt rigtige aromaprofil og mundfølelse til forårets fineste forret.
Kend dem på knækket
TARTE FLAMBÉE MED GRØNNE ASPARGES & RIESLING
Hvis du har været et smut forbi Alsace, har du helt sikkert set Tarte Flambée eller i den tyske del af området, Flammkuchen på menukortet. Den sprøde, nære slægtning til pizzaen er uhyre simpel at tilberede og med få, gode råvarer er du sikret en succes. I denne vegetariske udgave er hovedrollerne givet til de grønne asparges og Munster-osten, som efter et møde under ekstrem høj varme er en enhed i særklasse! Servér retten med iskold Alsace-vin, gerne Riesling fra Bott-Geyl. Vinen har en høj syre og aromaer af kandiseret citron, mandarin og hvide ferskner, der spiller fortrinligt sammen med de grønne asparges og den bløde og fede Munster ost. Prøv makkerparret og se om du enig med vores sommelier og kok, som under tilblivelsen udbrød: “Hold k*** det smager godt – et match made in heaven!”
RÅVAREFOKUS
ASPARGES
Hvad er forskellen på grønne og hvide asparges, hvordan skal asparges opbevares og hvordan skal de tilberedes?