31/5/2019
|
Magasin 5 2019
Kyllingespyd i teriyaki-sauce
Du kan i de fleste supermarkeder finde færdig teriyaki-sauce, at marinere kyllingen i, men den hjemmelavede version smager altså formidabelt godt og kan bruges, ikke kun til kylling, men også til grøntsager, store rejer og fisk.
Ingredienser
- 600 g kyllingekød
- 2 dl vand
- 4 spsk muscovadosukker eller brun farin
- 2 spsk majsstivelse (Maizena)
- 3 spsk soja
- 1½ spsk sukker eller honning
- 1 tsk friskrevet ingefær
- ½ fed hvidløg
- Evt. lidt chiliflager
- 8 grillspyd (lagt i blød i vand i 10 min)
Sådan gør du
Teriyaki-sauce
Step 1. Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en kasserolle og lad den simre ved middel varme i cirka 5 minutter.
Step 2. Udrør majsstivelse (maizena) i lidt koldt vand og rør den i kasserollen. Lad saucen simre, til den har den ønskede konsistens, den må gerne være som sirup. Lad saucen køle af.
Kyllingespyd
Step 1. Skær kyllingen i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Marinér dem i teriyaki-saucen i et par timer og gerne til næste dag.
Step 2. Sæt kyllingestykkerne på spyd og grill dem – eller bag dem i ovnen – ved høj varme i 15-20 minutter imens de vendes jævnligt.
Step 3. Tjek om kyllingen er helt gennemstegt før den tages af grillen, eller ud af ovnen.
Tip
Lad grill-middagen smage af frihed. Find Løgismose-kyllingen i Netto.
Andre forslag
Andelår, puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...