31/10/2019
|
Magasin 9 2019
Lobster rolls
Er man velbevandret i den (til tider tvivlsomme) amerikanske gastronomi, er man højest sandsynligt stødt på lobster rolls. Det eksklusive take på en hotdog stammer oprindeligt fra de maritime egne i det nordøstlige USA, hvor hummer er en fast del af kostpyramiden. Lobster rolls kendetegnes ved smørbløde pølsebrød, som fyldes med hummerkød i gavmilde ‘chunks’, mayonnaise og grønne indslag såsom selleri eller forårsløg. Hop i køkkenet med denne opskrift på en lobster roll, som gør sig fortrinligt i selskab med de læskende vine fra Gies Düppel.
Ingredienser
- 2 stk små hummere kogt og pillet
- 4 stk brioche pølsebrød
- 2 stk modne avocado i tern
- 200 g Løgismose crème fraîche
- 2 spsk Løgismose mayonnaise
- 95 g ørredrogn
- Løgismose smør
- Salt og peber
- 1 stk porre
- Olie til frittering
- 1 stk lime
- 4 blade hjertesalat skyllet
Sådan gør du
Step 1.
Skær avocadoerne i tern, hak hummeren groft og rør sammen med mayonnaise, 1/2 af creme fraichen og limesaft. Smag til med salt og peber.
Step 2.
Pil de yderste blade på porren og skær top og bund af. Skær et stykke porre på 6-7 cm, snit den til super fine strimler og fritér dem i olie til de er gyldne, dryp af på fedtsugende papir og drys med lidt salt.
Step 3.
Rør ørredrogn og resten af creme fraichen sammen.
Step 4.
Steg pølsebrødet gyldent i smør, læg et salatblad i hvert brød sammen med hummerfyldet, top med rogn og porre.
Tip
Servér lobster rolls som forret eller som luksuriøs natmad nytårsaften
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...