31/10/2019 | Magasin 9 2019
Lobster rolls
Er man velbevandret i den (til tider tvivlsomme) amerikanske gastronomi, er man højest sandsynligt stødt på lobster rolls. Det eksklusive take på en hotdog stammer oprindeligt fra de maritime egne i det nordøstlige USA, hvor hummer er en fast del af kostpyramiden. Lobster rolls kendetegnes ved smørbløde pølsebrød, som fyldes med hummerkød i gavmilde ‘chunks’, mayonnaise og grønne indslag såsom selleri eller forårsløg. Hop i køkkenet med denne opskrift på en lobster roll, som gør sig fortrinligt i selskab med de læskende vine fra Gies Düppel.
Ingredienser
- 2 stk små hummere kogt og pillet
- 4 stk brioche pølsebrød
- 2 stk modne avocado i tern
- 200 g Løgismose crème fraîche
- 2 spsk Løgismose mayonnaise
- 95 g ørredrogn
- Løgismose smør
- Salt og peber
- 1 stk porre
- Olie til frittering
- 1 stk lime
- 4 blade hjertesalat skyllet
Sådan gør du
Step 1.
Skær avocadoerne i tern, hak hummeren groft og rør sammen med mayonnaise, 1/2 af creme fraichen og limesaft. Smag til med salt og peber.
Step 2.
Pil de yderste blade på porren og skær top og bund af. Skær et stykke porre på 6-7 cm, snit den til super fine strimler og fritér dem i olie til de er gyldne, dryp af på fedtsugende papir og drys med lidt salt.
Step 3.
Rør ørredrogn og resten af creme fraichen sammen.
Step 4.
Steg pølsebrødet gyldent i smør, læg et salatblad i hvert brød sammen med hummerfyldet, top med rogn og porre.
Tip
Servér lobster rolls som forret eller som luksuriøs natmad nytårsaften
Andre forslag
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...