1/5/2020
|
Magasin 3 2020
Risotto med asparges
Sprøde og pivfriske grønne asparges er en af sæsonens lækreste råvarer, som kan inddrages på utallige måder i køkkenet. Er aspargesene helt friske, kan og bør de nydes efter minimal tilberedning. Prøv dem som her i en cremet risotto, hvor de bibringer en karakteristisk smag, let sprød konsistens og den fineste grønne farve. Nyd retten med et køligt glas Sancerre fra Domaine Romain Reverdy og byd sommeren velkommen.
Ingredienser
- 1 liter hønsebouillon
- 350 g friske grønne asparges
- 20 g smør
- 2 store skalotteløg
- 4 dl risotto ris
- Olivenolie
- 1½ dl tør hvidvin eller hvid vermouth
- Saften af 1 citron
- 50 g parmesanost
- Salt
- Friske ærteskud
Sådan gør du
Step 1. Snit løgene fint og sautér dem i olien i en gryde. Ris og vin kommes i gryden.
Step 2. Når vinen er kogt ind, tilsættes bouillonen. Der skrues ned på medium varme og risene røres ofte igennem.
Step 3. Skyl aspargesene og knæk den nederste del af stænglerne. Skær dem i mundrette stykker.
Step 4. Varm en pande med lidt olie og smør og steg aspargesene i et par minutter; de skal stadig have masser af bid! Krydr med salt og peber og stil panden til side.
Step 5. Når risene er møre, efter ca. 25 minutter, tilsæt da smør, parmesan, citronsaft og de ristede asparges. Rør det hele godt igennem og smag til.
Step 6. Servér risottoen med friske ærteskud eller grønne asparges, fintsnittet på mandolinjern på toppen og ekstra parmesan, hvis humøret tillader det.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...