Fakta
Bag-in-box Hvidvin
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Netto
Forhandles i Netto i udvalgte uger
Beskrivelse
Efter den tordnende succes med Løgismoses røde Bag-in-Box lå det i kortene, at vi også skulle lancere en hvid Bag-in-Box, og da det var troldmanden Michel Gassier fra Costières de Nîmes, der havde hjulpet os med rødvinen, lå det lige til højrebenet også at spørge, om han ville hjælpe os med at skabe en ”frisk og liflig hvidvin til alle livets gode måltider."
Det ville han gerne, og resultatet er denne vin, som i efterhånden et årti har været en af grundpillerne i vores samarbejde med Netto. Vinen kommer som en "Vin de France", hvilket betyder, at Michel Gassier har frie hænder bare frugten er fransk, og selvom han er dybt forankret i sin hjemegn i grænselandet mellem Rhône og Languedoc er der her tale en vin funderet på sprøde Sauvignon Blanc druer, som mesterligt dæmpes af og får et lille pift af sydfransk charme fra den mere lokale drue Colombard.
Alle stilke fjernes forud for presningen hvorefter mosten forvandles til vin og modner sur Lie i Thermo regulerede rustfri ståltanke. For at sikre den største friskhed og velsmag sammenstikkes og fyldes vinen på Bag-in-Box adskillige gange årligt. Det betyder, at drueblandingen og alkoholindholdet kan variere en lille smule alt efter hvilket Lot-nummer, der står på hylderne.
Vinen er nu som før, som vi ønskede os, ”frisk og liflig”. Den er fint blomstrende med saftige pærer, som får selskab af både melon, ananas og citrus. Tør, aromatisk og takket være en behagelig syre som balancerer den milde fylde også forfriskende. Simpelthen en hvidvin med en meget bred appeal.
Vinen kan sagtens skænkes til velkomst, og senere er den velegnet til et væld af retter med grøntsager, fisk og skaldyr. Den smager bedst direkte fra køleskabet, og den bevarer det meste af sin blomstrende frugt i op til 14 dage.
Vinen har været bedst i test i adskillige Bag-in-Box smagninger i de danske medier. Blandt andet løb den med sejren i Politikens store bag-in-box vin test tilbage januar 2016 hvor Thomas Ilkjær gav den følgende ord med på vejen: "Frisk og let aromatisk hvidvin i middelfyldig, tør stil. Enkel med blomster- og pæretone, men godt skruet sammen med vinøs fremtoning og fin balance."
Bemærk at Løgismoses Bag-in-Box vine ikke må videresælges.
Producent
Lige siden Løgismoses daværende direktør Christian Grønlykke præsenterede den potente Costières de Nîmes fra Château de Nages som et oplagt alternativ til de efterhånden kostbare vine fra Châteauneuf-du-Pape, har vi været begejstrede for Michel Gassier. Så da vi skulle udvikle en rød bag-in-box vin, hvor der stod Løgismose over det hele, faldt det naturligt at spørge Michel Gassier om han kunne hjælpe os med at overlevere i forhold til prisen, og samtidig garantere den kontinuitet, der skal til, hvis man har ambitioner om at etablere sig i den danske detailhandel.
Michel Gassier mente, det måtte komme an på en prøve og inviterede Christian Grønlykke en tur til Sydfrankrig. Christian tog Thilde Maarbjerg, som dengang var sommelier i Kong Hans Kælder, med på turen, og i løbet af et par intense dage i efteråret 2011 smagte og blandede de prøver indtil "kvaliteten pludselig tog et kvantespring", som Thilde senere udtrykte det.
Vinen landede på Nettos hylder i starten af 2012 og blev kort efter anmeldt af Niels Ehler fra Jyllands-Posten, som under overskriften "Papvin for feinschmeckere" gav vinen de maksimale 6 stjerner og skrev: "En vin, der først og fremmest udmærker sig ved en balance, akkuratesse og delikatesse, der er en langt dyrere vin værdig."
Resten er som man siger historie. Rødvinen har fået selskab af både en hvid og en rosé, og alle 3 vine har i mere end 10 år konstant tilhørt de bedst anmeldte bag-in-box på det danske marked.
"Enough can’t be said about the quality coming from Michel Gassier’s own label. Coming from vines primarily in the Costières de Nîmes region, these wines consistently punch well above their price point and I buy my fair share every year. Michel is unquestionably one of the most driven, hardworking and talented vignerons out there, and this shows in his wines."
Jeb Dunnuck | The Wine Advocate #228 | December 2016
Oprindelse