Fakta
- 6 stk. 894,-
Bourgogne Rosé Le Péché Gourmand
- 6 stk. 894,-
215,-
286,67 pr. l.
6 stk.
894,-
149,- pr stk.
Spar 396,-
Beskrivelse
Der produceres ikke meget Bourgogne rosé og slet ikke i samme liga som denne Le Péché Gourmand fra Stéphanie Colinot, som i 2017 valgte at forlade familiens vingård for at producere sine egne vine. Et projekt som tidligt førte til overskrifter i blandt andet Bourgogne Aujourd'hui og La Revue du vin de France, som kaldte det for ”Une nouvelle aventure à suivre de près!” (Et nyt eventyr vi kommer til at følge tæt!)
Stéphanie holder til i den lille landsby Villy en halv snes km. nord for Chablis og vinen er produceret på druer, som hun køber hos en vinbonde, der har et par interessante parceller i Côte d'Auxerre appellationen, der er Bourgognes nordligste, når det drejer sig om Pinot Noir.
Der er tale om manuel høst og druerne ankommer til Stéphanies lille cuvérie på bagsmækken af vinbondens pickup. Her soigneres drueklaserne inden alle stilke fjernes og druerne forsigtigt presses til en most, der får lov til at trække lidt længere med drueskallerne, end det ellers er blevet kutyme. For som Stéphanie så fint har formuleret det, så handler det for hende ”om rosévin og ikke pink hvidvin”.
Mosten er forvandlet til vin i Thermo reguleret rustfrit stål og vinen modner efterfølgende i tankene med regelmæssige omrøringer og uden forsøg på at undertrykke den malolaktiske forgæring indtil den efter 10 måneder filtreres gennem kielselghur og fyldes på flasker.
Som det forstås en lille smule mere rødmende end flertallet af tidens rosévine. Meget indbydende med en aromatisk profil præget af milde noter af duftende rosenblade, modne ferskner og mirabeller, kirsebær, skovjordbær og citrus. Saftig, velafbalanceret og med en pænt lang eftersmag, der slutter på en mineralsk noter.
Stéphanie indrømmer, at vinen er en af hendes "Guilty Pleasures", og måske er det derfor, at hun har valgt at kalde den for "Le Péché Gourmand". På dansk noget i retning af ”den syndige levemand”.
Producent
Stéphanie Colinot er en årgang 1977, datter af Anita og Jean-Pierre Colinot og dermed en del af en familie som i 14. generationer har beskæftiget sig dyrkning af druer og vinfremstilling i bakkerne omkring Irancy. En landsby som ligger små 20 km. sydvest for Chablis og siden 1999 har lagt navn til det nordligste rødsvinsdistrikt i Bourgogne.
Stéphanie er således opvokset til rytmen af arbejdet ude blandt vinstokkene og nede i kælderen og derfor faldt det naturligt, at hun efter at have snuppet en handelsbachelor valgte at fortsætte med at studere vindyrkning og ønologi på universitet i Beaune og efter praktik på et par berømte adresser på Côte d'Or vendte hun som 24-årig i 2001 hjem til familiens vingård i Irancy. Her arbejde hun skulder ved skulder med sin far og kældermesteren Thomas Carré, men efter 16 år var uenighederne om hvorledes vinene skulle produceres og promoveres blevet så store, at Stéphanie som 40-årig valgte at forlade familiedomænet for i stedet, i samarbejde med sin mand (Jean-Paul Durup fra det berømte Château Maligny), at etablere sin egen lille vingård.
I 2017 blev Domaine J-P et Stéphanie Colinot således til Domaine Colinot og Domaine Stéphanie Colinot blev en realitet i den lille landsby Villy en halv snes km. nord for Chablis hvor Stéphanie købte en ejendom bare en lille km. fra Château Malignys produktionsplatform. Der blev indkøbt høstkasser afstilkere, pumper, rustfri ståltanke. egefade osv., og i 2018 kunne Stéphanie for første gang forvandle druer til vin i sit eget cuvérie. Nærmere bestemt frugten fra nyerhvervede parceller på de 3 Lieux-dits Les Cailles, Côte du Moutier og La Comme i Irancy-appellationen.
Siden er flere parceller kommet til, der er blevet ny tilplantet og efter erhvervelsen af en négociant-licens er Stéphanie også begyndt at købe frugt fra vinbønder, som passer på interessante parceller i oplandet. Så selvom Irancy er hovedretten tilbydes nu også bl.a. Bourgogne Epineuil, Bourgogne Coulanges og Bourgogne Côte d'Auxerre. Alt er rødt eller rosé, for som Stéphanie så fint formulerer det, "så har jeg jo giftet mig ind i en familie med en hel del hvidvin".
Stéphanie Colinot var allerede inden hun valgte at forlade familiens Domaine dybt involveret i at promovere vinene fra Grand Auxerrois, og hendes nye projekt førte tidligt til overskrifter i Bourgogne Aujourd'hui og La Revue du vin de France, som kaldte hendes projekt for ”Une nouvelle aventure à suivre de près!” (Et nyt eventyr vi kommer til at følge tæt!)
Data & fakta:
- Druesorter: Pinot Noir, César og Gamay.
- Praksis: Konventionelt, men bæredygtigt landbrug.
- Kunstgødning: Nej.
- Plantebeskyttelse: Kobber og svovl.
- Manuel høst: Ja.
- Tilplantet areal: 3,9 ha. i Irancy. Derudover købt frugt fra de omkring liggende appellationer i Grand Auxerrois.
- Årlig produktion: Omkring 15.000 flasker, 5 vine fra Irancy, 5 andre rødvine og én rosé.
- Certifikater: Ingen
Domaine Stéphanie Colinot kom til Løgismose i april 2025. Se de vine vi aktuelt tilbyder her
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter