Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 3.289,50
Castilla y León Qs2 Sardonia - BIO Magnum 150cl
- 6 stk. 3.289,50
645,-
430,- pr. l.
6 stk.
3.289,50
548,25 pr stk.
Spar 580,50
Beskrivelse
Magnum udgave i smuk gaveæske af Qs2, den dejlige anden vin i det projekt, som Peter Sisseck søsatte sammen med Jerome Bougnaud tilbage i 1998. Selvom Peter er nu over alle bjerge lever projektet videre i bedste velgående, og vinene bærer stadig i en hvis udstrækning Peters signatur.
Her i denne 8. årgang er der tale om en vin der for op mod 60 procents vedkommende er fremstillet af frugten fra den anden blomstring fordi temperaturen pludselig faldt til minus 5 grader i de tidlige morgentimer den 28. april og beskadigede alle de vinstokke som allerede var sprunget ud. Heldigvis forløb den anden blomstring fint og efter en lang og ikke alt for varm sommer var det eneste man manglede inden høsten lidt vand. Så ville alt blive perfekt. Det fik man så rigeligt. Den 29. september kom den første efterårsstorm flyvende og de følgende 5 dage faldt der mellem 70 og 88 mm. regn i Villabaiiez og Sardon de Duero hvorefter man tålmodigt måtte vente med at høste indtil vandstanden i druerne var nogenlunde normaliseret. høsten startede så småt den 11. oktober og den 23. blev de sidste plukket.
Vinene fra de forskellige parceller er gæret hver for sig uden brug af fremmede gærstammer og for at kompensere for følgevirkningerne af den ekstra blomstring og regnen lige før høsten har man valg at arbejde med mellem 10 og 30% hele drueklaser i de forskellige partier. Herefter er vinen modnet i 14 måneder for 85%’s vedkommende på franske barriques (85% nye, 15% brugt 1 eller 2 gange) og for 15%’s vedkommende i æggeformede betonfade. Den endelige vin er herefter sammenstukket klaret med æggehvider og tappet på flaske efter en let filtrering i januar 2015.
Resultatet er blevet den hidtil mest elegant udgave af denne vin selvom den kommer med mere end 15% alkohol. Der er fin intensitet og et nærmest parfumeret udtryk med masser af modne brombær og solbær der bliver suppleret af kanel og andre krydderier fra fadlagringen. Indledningsvis sødmefuld og qua de silkeagtige tanniner nærmest kærtegnende inden den underliggende frugt presser sig på og sørger for at friskheden og balancen er intakt.
Særdeles velegnede til f.eks. en lammebov braiseret med oliven og chorizo, en mør saftig ribeye med bearnaise eller skiver af rosa stegt kalvelever serveret med en sauté af svampe, løg og bacon.
Producent
Quinta Sardónia blev grundlagt af en gruppe vinentusiaster i Sardón de Duero og Villabáñez tilbage i 1998. Området ligger lige udenfor Ribera del Duero, og var vinmæssigt en overset perle, som gemte store muligheder for at lave topvin. Peter Sisseck så det også og var med fra starten. Han fik mulighed for at have stor indflydelse på en række af de helt grundlæggende beslutninger omkring parcellernes udvælgelse, druetyper, valget af biodynamisk dyrkning osv. Og ikke overraskende kom Quinta Sardonias vine stormende ind på den internationale vinscene allerede fra første årgang, hvor stokkene tilmed kun var et par år gamle.
De 22 ha blev tilplantet med vinstokke i 1999 og 2000. Tempranillo blev plantet side om side med franske sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Syrah, en formel Vega Sicilia havde rystet verden med i vinen Unico, som er en af landets fineste og mest eftertragtede vine. Resultatet er på alle måder overbevisende, og man fornemmer tydeligt, at vinene fra Quinta Sardonia er i international klasse.
Vinmarkerne ligger i gennemsnit 400 meter fra Duero-floden i et malerisk kuperet sydvendt område i mellem 700 og 800 meters højde. Og da man her netop er forbi grænsen til Ribera del Douro valgte man, da kravet til drueblandingen fra myndighederne nu ikke længere var ultimativt, at differentiere sig på dette område, og plantede 55% Tinto Fino, 22% Cabernet Sauvignon, 5% Syrah, 5% Petit Verdot, 4% Malbec, 4% Merlot og 2% Cabernet franc.
Analyser viste at jordbundsforholdene på grund af årtusinders erosion var meget forskellige og for at drage fordel af denne diversitet høstes druerne fra de forskellige jordbundstyper separat ligesom de også forvandles til vin hver for sig.
Resultatet bliver 2 vine, der allerede er etablerede stjerner i den ovre Douro dal. Og på grund af den store succes har man i 2016 lanceret en 3. vin, som inspireret af Peter Sisseck’s PSI, produceres på druer som købes hos lokale farmere.
Quinta Sardónia bestyres forsat af Jérome Bougnaud hvorimod Peter Sisseck ikke længere er en del af projektet.
Da vi har fulgt Peter Sisseck tæt næsten lige siden starten har vinene fra Quinta Sardónia også været i sortiment lige fra starten. Du finder de aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter