Det er i dag Frédéric Panaiotis, som er Chef de Cave hos Ruinart. Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede han hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, indtil han i 1994 blev han headhuntet til et job hos Veuve-Clicquot-Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere stilen hos Ruinart. Det ældste at de store Champagnehuse, som allerede i 1963 blev opslugt af Moët-Hennessey-gruppen og dermed varslede alle de centraliseringer, som snart skulle følge.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagneproduktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Og med bare 15 egne ha. og over 200 vinbønder i mange forskellige kommuner bliver Champagne-produktionen et puslespil, som kræver et stort og dygtigt team, og Frédérics ydmyge pointe er derfor, at han først og fremmest er en lydhør teamplayer.
Ikke desto mindre er Ruinart ‘s renommé under hans regime vokset til nye højder og de 2 Charles Heidsieck og Dom Pérignon-lignende top cuvéer Dom Ruinart Millésime Blanc de Blanc og Rosé er i dag en ikonisk vin, som alle, der seriøst interesserer sig for Champagne, bør nyde bare en gang imellem.
Den første Dom Ruinart-cuvée var en Blanc de Blancs 1959 og blev lanceret tilbage i 1966, og få år efter fulgte denne rosé, som i udgangspunktet er funderet på samme frugt som Blanc de Blancs, der afhængig af årgangen tilsættes 15-20% Pinot Noir vinificeres til rødvin for at ramme den fascinerende rosa nuance. I 2004 ville det sige 81% Grand Cru Chardonnay, hvoraf 69% kom fra Côtes des Blancs (Avize, Cramant, Le Mesnil-sur-Oger) og 31% fra Montagne de Reims (Puisieulx, Sillery), med tilsætning af 19% Pinot Noir vinificeret til rødvin, udelukkende fra Ruinarts egne berømte parceller ved Sillery.
Delvis fadgæring og efter sammenstik af den optimale cuvée tirage i foråret og efter den fornyede gæring modning samfulde 120 måneder i flaskerne frem mod degorgement og en dosage, der de senere år er faldet til ned under 5g.
Fornemme aromaer af røde bær og moden citrus, og en overflod af fuldmodne kirsebær og flere citrusfrugter i munden. Mandariner og blodappelsiner, med en tør og veldefineret finish. En fantastisk rosé. Wow!
"The 2004 vintage has a perfect refinement for champagnes and in particular for Dom Ruinart. We are on wines of greater tension. I wouldn't say they are light, given their aromatic intensity, but the consistency is reminiscent of taffeta." Frédéric Panaoitis Chef de Cave, Champagne Ruinart