Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.493,90
Champagne Ruinart Brut Rosé - 37,5cl
- 6 stk. 2.493,90
489,-
1.304,- pr. l.
6 stk.
2.493,90
415,65 pr stk.
Spar 440,10
Beskrivelse
Ruinarts Rosé, som ramte markedet for allerførste gang helt tilbage i 1764 med en reference til ”Oeuil de Perdrix (agerhønes øjne) på flaskerne, har altid været og er stadig en ikonisk Champagne. Den bliver skabt med en hel del Chardonnay fra Côte des Blancs og Montagne de Reims, og ifølge Frédéric Panaiotis, der har været Chef de Cave hos Ruinart siden 2007, er dette den simple forklaring på vinens åbenbare finesse og det han ikke helt skævt kalder ”sensuelle elegance.”
Der er tale om produktion i en skala, som ikke flages, men det skulle være ganske vist at der er tale om frugt fra flere end 100 vinbønder og produktionen er dermed et puslespil, der kræver et stort og dygtigt team inden alle brikker falder på plads. Vinen fremstilles ved at blande årets høst med op til 30% ”vin de reserve” fra de 2 foregående år, hvoraf 8-10% er Pinot Noir, for at ramme den smukke farvenuance. Herefter modner den unge vin efter den fornyede gæring i flasken i minimum 24 måneder for at udvikle sine bobler og kompleksitet, inden bundfaldet skydes bort, og sødmen justeres med en dosage, der for at følge tidens trend for et par år siden er sænket fra 10 til 8g. pr. liter.
Resultatet er en frisk og subtil Champagne, der skænkes med fint skum og små vedvarende bobler fra den karakteristiske kopi af 1700-tallets flasker. Den leverer en dejlig duft af søde kirsebær, hindbær og jordbær, der fortsætter som saftighed i munden, hvor vinen fremstår silkeagtig inden lidt brioche og moden citrus fuldender billedet af en smukt balanceret Champagne.
Ruinart anbefaler, at vinen nydes sammen med tynde smør møre skiver af italiensk prosciutto fra San Daniele eller som et oplagt modspil til japansk inspireret lakse tataki.
Producent
Ruinart er det ældste Champagne hus, grundlagt tilbage i 1729 af Nicolas Ruinart, og huset forblev familieejet indtil det blev købt af Moët & Chandon i 1963.
Af de store Champagne huse har Ruinart måske den laveste profil, og vinene distribueres hovedsagelig direkte til kendere, til top restauranter og til butikker specialiseret i vin og mad på højt niveau.
Ruinarts lokaler emmer af tradition og deres "Gallo romerske" kridt kældre (kendt som "Crayères") er blandt de fineste i Reims, og klassificeret som et nationalt monument. Hvert andet år er "Crayères" den dramatiske ramme om uddelingen af "Trophee Ruinart prisen", som er den måske mest prestigefyldte internationale konkurrence blandt Europas sommeliers.
Ruinarts Champagner er fine og elegante, men samtidig har de har en særlig fylde og tyngde, som angiveligt skyldes, at især Chardonnay druerne fra de 15 ha. på den østlige side af Montagne de Reims bringer nogle basisvine, som har mere magt og fasthed end det materiale, som de fleste andre producenter har at arbejde med.
I dag er det Frédéric Panaiotis, der er Chef de Cave hos Ruinart. Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede han hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, men i 1994 blev i han headhuntet til et job hos Veuve Clicquot Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere Ruinart stil.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagne produktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Med over 100 leverandører og druer fra mange forskellige kommuner bliver Champagne produktionen et puslespil, der kræver et stort og dygtigt team, og Frédéric 's pointe er derfor at han først og fremmest skal være en lydhør teamplayer.
Løgismose fører et bredt udvalg af vinene fra Champagne Ruinart. Se det aktuelle sortiment her.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter